Кафедра ветеринарно-санітарної експертизи вітає з 60-річчям доцента ТЮТЮНА АНАТОЛІЯ ІВАНОВИЧА

24 лютого 2018 року

 Кафедра ветеринарно-санітарної експертизи
вітає з 60-річчям

доцента ТЮТЮНА АНАТОЛІЯ ІВАНОВИЧА

Щиро вітаємо зі святом прекрасну людину, педагога, надійного співробітника. Зичимо міцного здоров’я, наснаги до активної роботи, щастя , удачі та довгих років життя.

24 лютого 2018 року виповнюється 60 років з дня народження кандидата ветеринарних наук, доцента кафедри ветеринарно-санітарної експертизи Тютюна Анатолія Івановича.

Тютюн А.І. у 1980 р. закінчив з відзнакою ветеринарний факультет Української сільськогосподарської академії і отримав фах ветеринарного лікаря. У 1990 році після закінчення аспірантури успішно захистив кандидатську дисертацію на тему: «Ускоренные редуктазные методы определения общей бактериальной обсемененности и ингибирующих веществ в молоке», за спеціальністю 16.00.03 – ветеринарна мікробіологія, вірусологія, епізоотологія, мікологія і імунологія та здобув наукову ступінь кандидата ветеринарних наук. З 1997 року до теперішнього часу працює на посаді доцента кафедри ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП України.

Тютюн А.І. на високому професійно-методичному рівні проводить лекційні та лабораторні заняття для студентів ОР «Бакалавр» з дисциплін “Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва”, ОР «Магістр» – «Гігієна первинної переробки тварин та продуктів забою», «Державна ветеринарно-санітарна експертиза». Читає лекції та практичні заняття для слухачів ННІ післядипломної освіти.

Стаж педагогічної роботи становить 20 років, загальний науковий стаж –35 років. У 1996 році присвоєно вчене звання старшого наукового співробітника, а у 2001 – доцента.

Має понад 300 наукових та навчально-методичних праць. Член авторського колективу 2 стандартів, 2 авторських свідоцтв на винаходи та 2 патентів України, Правил, Галузевих рекомендацій, 2 СТП, 5 настанов, практикуму, монографії, 4 навчальних посібників, 99 навчально-методичних рекомендацій та 2 програм навчальних дисциплін.

За час роботи в університеті був відповідальним виконавцем та виконавцем окремих наукових розділів за темами, зокрема:

-              15с/51 «Розробка настанови «Ветеринарно-санітарні правила для ферм з виробництва м’яса»;

-              140/31 «Переглянути, вдосконалити діючі і розробити нові науково-обгрунтовані нормативні документи з ветеринарно-санітарної експертизи продуктів тваринного походження і гігієни виробництва та безпеки харчових продуктів на основі прикладних і фундаментальних досліджень;

-              110/56-пр. «Вивчення світового досвіду з аналізу ризику критичних точок виробництва (НАССР) продукції тваринного походження та адаптації вказаної концепції до емпіричних впроваджень у виробничих умовах України;

-              68с/36-1 «Гармонізовані за Європейськими стандартами методи відбору проб м’яса (до розроблення ДСТУ. Мясо. Методи відбору зразків та органолептичні методи визначення свіжості»);

-              15с/80 «Розробка ДСТУ продукти харчові. Методи визначення ботулінистичних токсинів Cl. botulinum»;

-              110/179-пр. «Розробити правила ветсанекспертизи молока і м’яса при лейкозі великої рогатої худоби»;

-              140/131 «Визначити точки ризиків в процесах виробництва та переробки продуктів тваринництва та розробити ветеринарно-санітарні нормативи забезпечення їх якості та безпеки за сучасними вимогами».

-              № 110/311-пр. «Наукове забезпечення виробництва продукції тваринництва згідно вимог Codex-Alimentarius».

Результати, отримані в ході досліджень, неодноразово доповідалися на Всеукраїнських, Міжнародних науково-практичних конференціях, симпозіумах, семінарах. Тютюн А.І. бере активну участь у конференціях, семінарах, тренінгах, майстер-класах, готує до конференцій студентів.

У 2003–2006 роках – вчений секретар спеціалізованої вченої ради Д 26.004.12 університету із захисту докторських та кандидатських дисертацій.

За час роботи на кафедрі ветеринарно-санітарної експертизи зарекомендував себе висококваліфікованим викладачем, набув досвіду педагогічної та методичної роботи. Читає лекції, проводить лабораторні та практичні заняття на сучасному методичному та науковому рівні. Був науковим керівником більше 60 дипломних та магістерських робіт, неодноразово – куратором студентських академічних груп.

За час роботи на кафедрі розробив та впровадив у навчальний процес нові навчальні дисципліни – «Державний ветеринарно-санітарний нагляд та контроль», «Державна ветеринарно-санітарна експертиза», «Гігієна первинної переробки тварин та продуктів забою».

Більше 10 років виконував обов’язки секретаря кафедри, відповідав за літературне забезпечення та зв’язок кафедри з бібліотекою університету, керував науковим студентським гуртком кафедри. Як член оргкомітету приймав участь в організації та проведенні відбіркових турів Всеукраїнської студентської олімпіади.

Також тривалий час відповідає за організацію і проведення навчальної та виробничої практики з ветеринарно-санітарної експертизи студентів ОС «Бакалавр» та «Магістр» факультету ветеринарної медицини; проводить диспансеризацію та визначення стану ветеринарно-санітарних об’єктів у ВП НУБіП України «Немішаєвський агротехнічний коледж», відповідає за розподіл педагогічного навантаження на кафедрі.

Ставиться до роботи творчо, успішно поєднуючи всі види робіт. Доброзичливий, дисциплінований, старанний працівник. Сумлінно ставиться до виконання службових обов’язків та громадських доручень. У 2008 році нагороджений Почесною грамотою за особливі заслуги перед Національним аграрним університетом.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook