Студенти юридичного факультету залучаються до профорієнтації

19 лютого 2018 року

Життя справді складне, і єдиний у нього підручник – досвід

Гр.Тютюнник

Наша логіка:

Інститут Горшеніна за результатами дослідження відповідей понад 1000 респондентів виявив основні джерела з яких наші співгромадяни отримують інформацію про події в Україні.

Ними стали:

·   Телебачення – 76,7%

·   Друковані ЗМІ (газети, журнали) – 40,2%

·   Спілкування з людьми (родичі, друзі, знайомі) – 25,7%

·   Радіо – 21,1%

·   Інтернет – 16,8%

·   Інші – 1,3%

·   Не цікавлюся подіями про Україну – 1,8%

·   Важко відповісти –3,3%

Цікаво, що спілкування як джерело інформації визначають понад чверть респондентів.

З певною похибкою ці ж джерела інформації впливають і на стан інформованості майбутніх абітурієнтів щодо потреб ринку праці, трендових спеціальностей та можливості отримати освіту відповідно обраної спеціальності у тому чи іншому навчальному закладі.

Презентація свого навчального закладу та спеціальності студентами є ефективним засобом інформування та мотивації майбутніх абітурієнтів. По перше, особисте спілкування - це джерело інформації високого рівня довіри. По друге, спілкування з представником своєї вікової категорії передбачає більшу відвертість. Тому залучення студентів юридичного факультету до профорієнтаційної роботи, один із пріоритетів профорієнтаційної роботи доцентів кафедри цивільного та господарського права І. В. Горіславської та Л.О. Панькової.

Викладачі забезпечують методичну підтримку, планують візити до навчальних закладів, ретельно обробляють отримані анкети та продовжують спілкування з зацікавленими у вступі в НУБіП України.

Якщо виникають складні питання щодо процедури вступу, на допомогу завжди прийде відповідальний секретар приймальної комісії юридичного факультету Ю.С. Канарик.

Наші дії:

Минулого тижня, під керівництвом І. В. Горіславської та Л.О. Панькової поділилися досвідом навчання на юридичному факультеті наступні студенти.

Студент 2 курсу 2 групи Дубовий Назар анкетував школярів 11-х класів школи I-III ступенів номер 176 Дніпровського району м. Києва.            

Судентка 3 курсу 3 групи Пилипчук Марина відвідала Буківський навчально - виховний комплекс Сквирського району Київської області.     

А студентка 3 курсу 3 групи Світлана Гринь відвідала з профорієнтацією м. Шепетівка  Хмельницької області.   

          

Протягом лютого-березня 2018 року заплановано провести ще 5 подібних заходів.                               

Наші результати:                                                                      

Обробка анкет показала, що кількість зацікавлених юридичним фахом складає 20-25 % опитаних респондентів. Показовим є те, що абітурієнти жваво цікавляться іншими спеціальностями, по яких здійснюється підготовка в НУБіП України.                                                                                 

Понад 70% опитаних висловили бажання отримувати інформацію за допомогою розсилки на електронну пошту. Дуже важливий показник, оскільки переводить інформування у зручний для молоді формат.           

НПП кафедри вживають заходів до інформування зацікавлених школярів про Дні відкритих дверей, визначні події у НУБіП України.

Ми прагнемо, щоб юридичний факультет НУБіП України став для школярів рідною домівкою, ще до того як вони прийдуть до нас студентами!

 

 

Лілія Панькова,

доцент кафедри цивільного та господарського права

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook