В Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи обговорили програму підготовки магістрів зі спеціалізації «Ветеринарна лабораторна діагностика»

16 лютого 2018 року

Науково-педагогічні працівники факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України Валерій Цвіліховський, Наталія Бойко, Ольга Новіцька та Наталія Михайленко відвідали Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ). Мета поїздки – обговорити питання підготовки кваліфікованого фахівця для роботи в ветеринарно-діагностичних лабораторіях. Захід був організований заступником директора з наукової роботи, міжнародних відносин та інформаційно-наукового забезпечення ДНДІЛДВСЕ Андрієм Меженським.


Під час зустрічі викладачі наголосили на тому, що кафедрами факультету ветеринарної медицини підготовлена навчальна програма для магістрів спеціалізації «Ветеринарна лабораторна діагностика», яка охоплює широкий спектр лабораторних досліджень та менеджмент лабораторії. Однак для більш кращого розуміння, що вимагає сьогодення ветеринарної лабораторної діагностики, необхідно ознайомитися з роботою відділів і поспілкуватися зі співробітниками ДНДІЛДВСЕ.


Андрій Меженський із задоволенням надав можливість викладачам факультету ветеринарної медицини ознайомитися з роботою відділів ДНДІЛДВСЕ, де він і співробітники закладу детально звернули увагу на специфіку діяльності кожного відділу та завдання, які вони виконують.


Підсумок зустрічі позитивний. "Ринок праці потребує кваліфікованих фахівців з ветеринарної лабораторної діагностики", – наголосив Андрій Меженський, – "тому якнайшвидше потрібно розпочати підготовку магістрів за спеціалізацією «Ветеринарна лабораторна діагностика» з урахуванням сучасних методів лабораторних досліджень та міжнародних стандартів".

Базою окремих тем занять і виробничої практики готові виступити лабораторні відділи ДНДІЛДВСЕ та регіональних державних лабораторій Держпродспоживслужби.

Валерій Цвіліховський, доцент кафедри біохімії і

фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook