Зворушливі історії кохання першокурсників

15 лютого 2018, 23:29
НУБіП України

За програмою курсу «Українська мова за професійним спрямуванням» ми вивчаємо документознавство, й листування зокрема. Лист – це один із видів комунікації. Від його змісту та оформлення залежить те, якими будуть подальші стосунки адресата і адресанта. Маленькі знаки уваги щодня будуть фундамент дружби на «многая літа». Сьогодні – тема «Листування». Це надзвичайно зворушлива пара – Saint Valentine’s Day. Усі виконали самостійну роботу: написали листи і зачитали їх перед колегами.

 

«У наш час кожен має вміти писати листи. Знаючи основні правила, можна розвинути в собі здібності спілкування. Для цікавих листів правила досить прості: писати щиро і граматично правильно. Студенти писали «серцем» – настільки щирими і відвертими були їхні листи. Сьогодні студенти на парі презентували «листи кохання», – розповідає доцент В.В. Чекалюк.

Вероніка Василівна ділиться враженнями: «Першокурсники – мудрі й людяні, готові до дорослого життя. Вони вперто називають мене вчителькою, спершу я їх виправляла, але довіра і сердечне ставлення, тремтіння у голосі, коли звертаються до тебе... – це сильніше за умовності. Перша учителька не забувається ніколи – їй довіряють секрети і хвилювання. Для першокурсників викладачі найрідніші люди у новому дорослому житті. Ми, викладачі, маємо честь і водночас відчуваємо велику відповідальність бути вчителем, другом для першокурсників. Спілкуючись зі студентами, продовжуємо самоудосконалюватися, навчання триває впродовж всього життя (life-long learners). Часи змінюються: сучасні студенти ерудовані й розумні, вони прагнуть спілкуватися із тим, хто знає більше від них. Шукають того, хто допоможе їм розвиватися професійно».

Батьки можуть бути спокійними, колектив НУБіП – професійний і відданий своїй справі. Ми більше, ніж колектив, ми як родина. Будьте з тими, кого любите.

А.Кущенко

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook