Профорієнтаційна робота з випускниками шкіл Старокостянтинівщини

12 лютого 2018 року

 

 

        12 лютого 2018 року економічним факультетом та кафедрою економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка була проведена профорієнтаційна робота з майбутніми випускниками шкіл Старокостянтинівського району Хмельницької області. На зустрічі, яка відбулася в приміщенні Старокостянтинівської районної державної адміністрації, були присутні представники 35 шкіл району.

            Під час заходу майбутні випускники зацікавлено переглянули інформаційний ролик про НУБіП України, його факультети та спеціальності.


      Декан економічного факультету, професор Анатолій Діброва розповів про переваги навчання на економічному факультеті, його матеріально-технічну базу, участь молоді у фестивалі студентської науки, наукових гуртках та інших культурно-масових заходах факультету та університету. У виступі декан наголосив на можливостях виїзду студентів за кордон у рамках програм співробітництва з іноземними навчальними закладами та підприємствами. Особливу увагу Анатолій Діброва зосередив на співпраці із роботодавцями та можливостях подальшого працевлаштування випускників факультету.

Зустріч супроводжувалась питаннями щодо навчального процесу, вартості навчання за контрактом, наукових гуртків, навчання в англомовних групах, можливостями отримання подвійних дипломів.  

Завідувач кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка професор Світлана Рогач ознайомила випускників шкіл із науковою та методичною роботою кафедри.
       Особливу увагу Світлана Рогач акцентувала на універсальності фахівця-економіста для усіх сфер економіки країни. Також вона зазначила про унікальність підготовки даної спеціальності в НУБіП України, яка орієнтована на такі життєво важливі сектори економіки як аграрний та природоохоронний. Саме ці сектори наразі є флагманами національної економіки, що забезпечує конкурентні переваги на ринку праці для випускників спеціальності «Економіка».


 

Голова студентської організації університету, студентка четвертого курсу економічного факультету Катерина Дювенжи, ознайомила випускників шкіл із умовами побуту та дозвілля студентів й найбільш яскравими подіями студентського життя факультету.

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії університету Лідія Гончарук детально розповіла про правила прийому на 2018 рік та перелік спеціальностей, які пропонує університет. Особливу увагу Лідія Гончарук зосередила на термінах вступної кампанії та методиці визначення загального балу.

Під час зустрічі випускники шкіл отримали буклети, флаєри з інформацією про спеціальності, вступні іспити, форми й умови навчання та запрошення на День відкритих дверей факультету, який планується у березні цього року.
       У ході профорієнтаційної роботи представниками економічного факультету НУБІП України були проведені також зустрічі з випускниками одних із найбільш чисельніших та рейтингових за якістю надання освіти навчальних закладах районного центру, зокрема, Старокостянтинівському ліцеї імені М.С. Рудяка та Старокостянтинівському навчально-виховному комплексі "Спеціалізована школа І ступеня, гімназія" Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області імені Героя України С. М. Бондарчука.


      Колектив економічного факультету та кафедра економіки підприємства НУБІП України висловлюють щиру подяку за організацію профорієнтаційного заходу голові районної державної адміністрації Сергію Фесуну, начальнику управління освіти міста Анатолію Пасічнику та директорам навчальних закладів Тетяні Франчук і Ларисі Боднар.

 

Суліма Н.М.
доцент кафедри екеноміки підприємства
ім. проф. І.Н. Романенка
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook