З любов’ю в серці: волонтерська діяльність В.Чекалюк

11 лютого 2018, 22:26
м. Київ

У святковому майстер-класі для дітей, що проведено напередодні Дня усіх закоханих, взяла участь доцент кафедри української та класичних мов Вероніка Василівна Чекалюк. «Найдорожче, що дорослий може дати дитині – це свій час, свій досвід, свою пораду та підтримку. Діти копіюють нас, дорослих, тому ми маємо бути дуже уважними до себе, вчинків і способу життя, щоб стимулювати малюків не лише порадами, а й власним прикладом. Ще кілька років – і ці школярі будуть абітурієнтами НУБІП», – ділиться враженнями наша колега.
 
  
  Вероніка Василівна зазначає: «Двічі на місяць неодмінно знаходжу час для зустрічі зі школярами столичних шкіл, ми вчимося роботи газету, вчимося фотографувати, знімати відео й монтувати інформаційні ролики, створювати перші мінішедеври…. Завжди підтримую тих, хто не шкодує свій вільний час, свої вихідні для спілкування з дітьми. Любов – це не лише цінні подарунки – це ставлення один до одного. Кохайте й будьте коханими».
 
 
  До святкування Дня усіх закоханих у холі кінотеатру лояльного до дітей «Сінема Сіті» зібралися усі бажаючі для участі у майстер-класі. ТетянаУшакова роздала матеріали для роботи й розповіла про етапи виготовлення сувенірного сердечка-рамки для фото. До проведення заходу долучилася відома відеоблогер і модель Марія Ленд, яка допомогла малюкам впоратися із створенням власного шедевру.
 
 
Валентинів день (14 лютого) – гарна нагода висловити свої почуття, або просто зробити подарунок другові. В Україні це свято пов’язане із приємними сюрпризами, обіймами й поцілунками закоханих. В Англії та Шотландії День закоханих зазвичай святкують так: молоді люди кладуть до мішечка аркушики з написаними на них іменами молодих дівчат; потім кожен виймає такий квиток. Дівчина, ім'я якої діставалось юнакові, ставала на наступний рік його «Валентиною», а він — її «Валентином», іноді стосунки переростали у шлюб.
В Англії є повір'я: кого першого зустріне дівчина 14 лютого, той і буде її коханим. Італійці у День Святого Валентина обов'язково дарують коханим солодощі. В Італії цей день так і називають — «солодкий». Поляки цього дня відвідують Познань. Там, за повір'ям, лежать мощі Святого Валентина, а над головним престолом висить його чудодійна ікона. Поляки вірять, що проща до неї допомагає в любовних справах. Німці вважають Валентина покровителем психічно хворих, прикрашають цього дня всі лікарні червоними стрічками, а в каплицях проводять спеціальне Богослужіння. В Японії День св. Валентина – це «Білий день», коли жінки і дівчата дарують чоловікам і хлопцям солодощі, переважно шоколад. Японці вважають, що тільки солодкий шоколад здатний передати силу кохання.
 
  У НУБіП цього дня студенти висловлюють почуття листівками й солодкими дарунками, так часто флірт перетворюється у справжнє кохання.
 
А.Кущенко
 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook