«Журналістика – професія майбутнього»: профорієнтаційні зустрічі В. В. Чекалюк

8 лютого 2018 року
м. Київ

   Наша колега, науковець-практик В. В. Чекалюк розпочинала свою кар’єру на радіо «Голос Києва», готуючи 45-хвилинну щотижневу публіцистичну передачу в прайм-тайм «На сон прийдешній» та інформаційно-аналітичну передачу «Голос Києва», згодом як автор і ведуча телевізійного проекту «З поверненням» (м. Київ, КДР ТРК). Це публіцистична телевізійна щотижнева передача, присвячена видатним українцям діаспори, що досягли успіху за кордоном і зробили свідомий вибір –повернулися жити й працювати в Україну. «Тема патріотизму надзвичайно важлива, тому нам, журналістам, варто знаходити наочні приклади й тиражувати у ЗМІ», – зазначає Вероніка Василівна.

 

Колега ділиться досвідом профорієнтаційної роботи:  «Двічі на місяць я знаходжу час для зустрічі зі школярами столичних шкіл, ми вчимося робити газету, фотографувати, знімати відео й монтувати інформаційні ролики. Щоразу презентую нову тему з журналістики залежно від аудиторії, вікової групи школярів: для 5-7 класів в ігровій формі пропоную створити яскраву стіннівку, для старших – проводжу міні майстер-класи пов’язані із спеціалізацією: cоціальна реклама (ролики про здоровий спосіб життя), робота у віртуальній прес-службі,  шкільний PR, комерційна реклама (залучення партнерів на підтримку потреб школярів, призовий фонд на змагання тощо), політична реклама (вибори старости, лідера школи, тощо), міжнародна журналістика (збір інформації корисної для школярів на сайт школи), PR некомерційних організацій (літні табори, волонтерство), реклама та PR в Інтернеті (особистісний рейтинг школяра)».  Більшість із школярів, з якими  спілкуємося, планують своє подальше навчання у НУБіП на гуманітарно-педагогічному факультеті за спеціальністю «Журналістика».

 

 За словами Вероніки Василівни Чекалюк, яка з 2008 року займається дослідженням ролі медіа у державотворенні: «Журналістика пронизує життя кожної людини, кожен, хто має гаджет (інтернет), може впливати на формування громадської думки. Ми  свідки того, як на очах одного покоління  інформаційні технології зазнають потужних еволюційних змін, рух думок у просторі відбувається за секунди, незалежно від відстані й обсягу інформації. Журналістика – професія майбутнього».

 А. Кущенко

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook