Від студента до професора: профорієнтаційні зустрічі з майбутніми абітурієнтами кафедри фінансів

8 лютого 2018 року

На початку лютого доцент кафедри фінансів економічного факультету НУБіП України Галина Скрипник   відвідала спеціалізовану школу № 193 з поглибленим вивченням української мови і літератури Подільського p-ну м. Києва. Вона зустрілася з учнями 10-х i 11 –х класів i провела ознайомчу лекцію про умови вступу та навчання в НУБіП України. Відбувся жвавий діалог у класі, питання були різнопланові. Учні цікавились правилами вступу, проходженням виробничої i переддипломної практики, навчанням за кордоном, a також військовою підготовкою для юнаків. 

Випускники намагались більше дізнатись про спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування», її переваги на ринку праці та місця майбутнього працевлаштування.
I на завершення, Галина Олексіївна запросила учнів 10 i 11 класів до університету на День відритих дверей i побажала випускникам успішної здачі ЗНО.

 

Доцент кафедри фінансів Надія Мрачковська 16 січня 2018 року провела профорієнтаційну роботу у Прилуцькому районі Чернігівської області серед учнів 11 класу Ладанської гімназії І-ІІІ ступенів.

У процесі проведення профорієнтаційної роботи учні отримали інформацію про високий рейтинг університету серед кращих вищих навчальних закладів України. Також, школярі були проінформовані про роботу підготовчих курсів, переваги навчання на економічному факультеті, зокрема на спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», можливості отримання подвійних дипломів та проходження виробничої практики за кордоном. Юнаків зацікавило навчання на військовій кафедрі. Зустріч супроводжувалась питаннями щодо навчального процесу, можливості відвідування спортивних секцій, наукових гуртків та навчання в англомовних групах.

Велика подяка директору гімназії Кондратенко Ользі Іванівні за сприяння в організації зустрічі.

7 лютого 2018 року доцент кафедри фінансів економічного факультету НУБіП України Ольга  Данилевська-Жугунісова  провела профорієнтаційну роботу з учнями спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №85 міста Києва. В ході спілкування було зроблено акцент на те, що Україна аграрна країна і можливість навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України є престижним та перспективним.


У ході спілкування з одинадцятикласниками Ольга Євгеніївна проінформувала про спеціальності, які можна здобути навчаючись на базі університету, особливо на економічному факультеті, де здійснюється підготовка висококваліфікованих фахівців. Особливою зацікавленістю учнів була інформація про можливості проходження практики за кордоном, умовами матеріально-технічної бази для навчання, культурно-масової роботи, та наявності державних місць. Майбутні випускники цікавилися перспективами працевлаштування, правилами прийому в університеті та вартістю навчання на контрактних місцях.

 

Учням було роздано інформаційні буклети про умови вступу в НУБіП України, факультет та роботу кафедри.
    Проведенню зустрічі посприяла Тетяна Миколаївна Федунова директор спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №85 міста Києва.
Асистент кафедри фінансів Тітенко Зоєю Миколаївною 26-27 січня провела профорієнтаційну роботу серед учнів 11 класів Березоворудської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Пирятинського ліцею Пирятинської міської ради. Варто відмітити, що у школі функціонує 31 клас, в тому числі чотири 11 класи (історичний, математичний, гуманітарний та природничий з поглибленим вивченням відповідних предметів), у яких учні мають можливість вивчати предмети варіативної складової програми та інваріантної та Пирятинської школи № 4 І-ІІІ ступенів Полтавської області.
Випускники шкіл отримали вичерпну інформацію про Національний університет біоресурсів і природокористування України, зокрема, було повідомлено що Університет є восьмим за підсумками Консолідованого рейтингу вузів України у 2017 році, а серед вишів міста Києва посідає 3-тє місце.

 

Школярі були ознайомлені з можливостями вступу на економічний факультет, а також з перспективами подальшого працевлаштування за обраною спеціальністю. Крім того, під час зустрічі було проінформовано про підготовчі курси до ЗНО в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, мінімальну кількість балів для допуску у конкурсі або зарахування на навчання поза конкурсом.

 

   Майбутніх абітурієнтів цікавили питання студентського дозвілля, а також можливості прийняття участі у програмах закордонного навчання в рамках міжнародного співробітництва. Під час зустрічі всі отримали буклети з інформацією про спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування», умови вступу та навчання в НУБіП України.
   Крім того, студенти – дипломники кафедри фінансів під час зимових канікул приймали активну участь у проведенні профорієнтаційної роботи, закрема 1 лютого 2018 року студентка економічного факультету спеціальності «Фінанси i кредит» Ілона  Бойченко , відвідала Княже-Криницьку загальноосвітню школа I-III ступенів Монастирищенської районної ради Черкаської області та ознайомила учнів 11-го класу з процедурою вступу до університету, а також про підготовчі курси, які проводяться в нашому ВНЗ.

    Учнів було проінформовано про особливості навчально-виховного процесу, можливості навчання та практичного стажування за кордоном, бази практик, проживання в гуртожитках, різноманітні гуртки та секції, які сприяють розвитку та креативності молоді університету. Одна з учениць виявила бажання подавати документи саме до нашого вишу на економічний факультет. Для додаткової інформації учні отримали буклети.
Професор кафедри фінансів Юрій Пасічник з 22.01 по 22.02 2018 року в рамках профорієнтаційної роботи розмістив реклами на автобусних маршрутах в Черкаській області. Зокрема по маршруту Черкаси – с. Хрещатик (2 школи, 28 учнів); по маршруту Черкаси – м. Драбів Черкаська обл. (11 шкіл, 232 учні); по маршруту Черкаси – м. Новомиргород Кіровоградська обл. (15 шкіл, 302 учні).

 

Завідувач кафедри проф. Надія Давиденко провела дві зустрічі із кореспондентами районних газет Київської області, де розміщено її інтерв’ю, загальний тираж видань складає 8,3 тис. примірників.

 

Юлія Негода 
доцент кафедри фінансів 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook