НАШІ СТУДЕНТИ НАЙКРАЩІ

6 лютого 2018, 20:11

   Через викладача за один навчальний рік проходить близько 600 студентів, 15–20 груп. Кожна група, це як окремий живий організм. Є «життєво важливі органи», роль яких в колективі особливо помітна. Це активісти, які приймають участь у всіх спортивно-масових заходах університету і передають позитив усім навколо. Майбутні керівники. Або старанні, які тягнуться до здобування глибоких професійних знань, хочуть високого оцінювання своєї роботи. Саме вони формують коло висококваліфікованих фахівців. Є непосиди, які спрямовують заняття в інше русло своїми гострими коментарями або провокаційними питаннями. Одразу видно, це люди успішного бізнесу. 

   Однак, у кожного живого організму є душа. Це студенти тихі і скромні, які ніколи не запізнюються і не відпрошуються, не пропускають заняття, виконують всі завдання, вчасно здають лабораторні, на високі бали пишуть модульні роботи. Саме такою є Олександра Акульонок, тепер студентка 4 курсу 1 групи факультету тваринництва та водних біоресурсів. Багатогранна за своїми інтересами і розвитком дівчина з Житомира, яка після смерті мами у 2008 році виховувалась бабусею.

    Наше знайомство почалося з 1 курсу на дисципліні «Екологія у тваринництві». Цю не легку але цікаву науку, вона освоювала досить успішно. Вміло аналізувала теми для самостійного опрацювання і завжди скромно, але впевнено висловлювала свою думку щодо вирішення певних екологічних проблем. Саме тоді, вона й зацікавилася бджільництвом і влилася в колектив студентського наукового гуртка «Бджільництво».

 

 

 

   З першого курсу Олександра приймала участь у різноманітних конференціях. Спочатку з оглядово-аналітичним матеріалом, а згодом і з результатами власних досліджень. Освоєння дисципліни «Технологія виробництва продукції бджільництва» у 2016 році відобразилось на її науковій активності.

 

2015

69 студентська науково-практична конференція «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми», Київ, доповідь – «Техніка виведення бджолиних маток»

2016

70 студентській науково-практичній конференції «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми», Київ, доповідь – «Показники безпеки меду бджолиного»

 

Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція молодих учених «Сучасний стан і перспективи розвитку аграрного сектору України», Дніпро, доповідь – «Природні фактори впливу на льотну активність бджіл

 

VІ Міжнародна науково-практична конференція вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», Київ, доповідь – «Показники безпеки органічного меду».

2017

Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та шляхи інтенсифікації виробництва продукції тваринництва», Дніпро, доповідь – «Фізико-хімічні властивості оздоровчого чаю з медом»

 

71 Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми», Київ, доповідь – «Антиоксидантна активність оздоровчого чаю з Sambucus nigra L.»

 

71 Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми», Київ, доповідь – «Використання бджолиного обніжжя в оздоровчому харчуванні»

 

ІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференції молодих учених «Сучасний стан і перспективи розвитку аграрного сектору України», Дніпро, доповідь – «Морфологічна характеристика бджолиного обніжжя з Papaver rhoeas L.»

 

VІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів ОС «Магістр» «Актуальні проблеми розвитку тваринництва та рибництва», Київ, доповідь – «Методика визначення антиоксидантних властивостей у продуктах бджільництва»

 

VІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів ОС «Магістр» «Актуальні проблеми розвитку тваринництва та рибництва», Київ, доповідь – «Спектрометрія, як метод ідентифікації бджолиного обніжжя»

 

VІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів ОС «Магістр» «Актуальні проблеми розвитку тваринництва та рибництва», Київ, доповідь – «Біологічно-активні речовини обніжжя з маку дикого»

 

Международная научно-практическая конференция «Актуальные проблемы сельского хозяйства горных территорий», Горно-Алтайск, Республика Алтай, доповідь – «Acidity of monofloral bee pollen of different species»

  На 3-му курсі Олександра стала співавтором 2-ох фахових публікацій «Морфологічні особливості бджолиного обніжжя з Salix L.» (Науковий вісник НУБіП України) та «Застосування меду в оздоровчому харчуванні» (Аграрна наука та харчові технології). У січні 2018 року вийде у фаховому виданні її перша стаття англійською мовою – «Papaver rhoeas L. bee pollen».

 

 

   Олександра Ігорівна завжди приймала участь у житті кафедри. У 2015 році входила до оргкомітету Міжнародної науково-практичної конференції «Біологічно активні продукти бджільництва: актуальні питання одержання, переробки, використання». У 2016–2017 роках завжди брала участь у Майстер-класах професорів Валерія Броварського і Віктора Поліщука. Допомагала на з’їздах громадських організацій, семінарах та інших заходах що проходили на кафедрі. Саша дуже знаттєлююбна, тому не пропустила жодної екскурсії чи іншої можливості розвиватися всесторонньо.

  Так, у 2016 році вона із захопленням погодилася пройти міжнародне стажування в Інституті охорони біорізноманіття та біологічної безпеки Словацького аграрного університету в Нітрі. «Як Ви вирощуєте таких робочих бджілок?» – жартома запитував професор Ян Бриндза, який керував стажуванням. Пізніше, він охарактеризував її як виховану, старанну, ерудовану, схильну до пізнання нового людину. Звичайно позитивні характеристики не залишились лише словами. У листопаді 2017 року Олександру Акульонок було запрошено на наступне наукове стажування.

 

    Дівчина завжди відповідально ставилась до роботи у студентському гуртку, тому з березня 2017 року стала старостою. Завжди бере участь у різноманітних виставках студентських наукових досягнень в університеті. На «Фестивалі студентської науки - 2017» гідно представила всі види діяльності студентського гуртка і завоювала диплом у номінації «Майбутнє української науки».

 

   У цьому році рішенням конкурсної комісії Національного університету біоресурсів і природокористування України Олександра Акульонок рекомендована для участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

   Для Олександри не байдужа доля нашого факультету, вона завжди гарно відзивається про навчання, викладачів і взагалі про університет, ніколи не жаліється що важко. Навіть під час канікул проявляє ініціативу якось допомогти. Ось, 3–4 лютого 2018 року брала участь у Всеукраїнському науково-практичному семінарі «Сучасні аспекти медоваріння: технології та інновації». Окрім допомоги в оргкомітеті, вона використовувала перерви для спілкування з батьками потенційних абітурієнтів і розповідала як цікаво і перспективно навчатися на рідному факультеті.

   Хто знає Олександру Акульонок, здивується що це все про неї, адже вона дуже скромна і тиха. Але своїми діями вона зробила багато добрих справ, як для кафедри й факультету, так і для свого професійного зростання. Хочеться щоб першокурсники брали з неї приклад. Із печаллю розумію, що Саша навчається останній семестр і так хочеться щоб вона вступила до магістратури, розвивалася далі, стала висококваліфікованим фахівцем.

  Сьогодні наші Олександрі виповнилось 21 рік. Тож хочу від усіх викладачів, які мали честь її навчати висловити найщиріші привітання і побажати подальших успіхів у житті. Наш факультет дуже пишається такими студентами, адже у нас вони всі такі!

Леонора Адамчук

викладач кафедри конярства і бджільництва

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook