ФОНДИ НАУКОВОЇ БІБЛІОТЕКИ НУБІП УКРАЇНИ ПОПОВНИЛИСЯ ПІДРУЧНИКОМ “ВЕТЕРИНАРНА ФАРМАКОЛОГІЯ”

2 лютого 2018, 13:40

Важливе значення для поліпшення навчального процесу, підвищення рівня якості навчання студентів в університеті має розвиток навчального та методичного забезпечення. У Програмі розвитку НУБіП України на 2015 – 2020 рр. “Голосіївська ініціатива – 2020” зазначено, що “забезпечення навчального процесу власними підручниками, посібниками, робочими програмами і матеріалами є важливою складовою частиною підвищення конкурентоспроможності навчального закладу дослідницького типу”.    Зважаючи на вищеозначене, кафедра фармакології та токсикології досить плідно працює над забезпеченням навчальних дисциплін сучасною навчально-науковою літературою. Лише за останні 7 років співробітниками кафедри підготовлено 15 підручників та навчальних посібників.
Напередодні початку другого семестру 2017 – 2018 навчального року фонди наукової бібліотеки НУБіП України поповнилися на 100 екземплярів підручником “Ветеринарна фармакологія”. Підручник підготували співробітники кафедри, академік НААН України, доктор ветеринарних наук, професор Хмельницький Г.О., та завідувач кафедри, доктор ветеринарних наук, професор Духницький В.Б.
Підручник написано відповідно програми дисципліни “Ветеринарна фармакологія”. Він містить вступну частину, яка включає передмову, завдання та коротку історичну довідку навчальної дисципліни. Основний зміст підручника складається з двох частин – загальної та спеціальної фармакології.
Порівняно з попереднім виданням 1995 року, матеріал підручника повністю оновлено. У ньому чітко виокремлено та на основі сучасних досягнень фармакологічної науки описано питання фармакодинаміки та фармакокінетики. У підручник уведено нові розділи – противірусні засоби, гомеопатія, засоби, що впливають на тонус і скорочення матки, засоби радіопротективної дії, поліфіти, фітоміни та ін.
З врахуванням сучасних знань у галузі фармакології описані засоби, що діють на центральну нервову систему; засоби, що діють переважно на периферійну нервову систему; протимікробні засоби; речовини, що діють на кров та серцево-судинну систему і інші.
Колектив кафедри висловлює щиру вдячність керівництву університету за виділені кошти на придбання підручника та особисто директору наукової бібліотеки, к. с.-г. н. Кіщак Тетяні Степанівні за сприяння у придбанні підручника.

Завідувач кафедри фармакології
та токсикології В. Духницький

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook