Нарада-семінар

1 лютого 2018 року
№-й корпус, а.309

 На зустрічі з ректором нагадав присутнім (весь ректорат і завідувачі кафедр), що є рішення Колегії МОНУ "Про екологізацію вищої освіти України з метою підготовки фахівців для сталого розвитку" від 27.11.2015 р. №10/5-4, яким екологізація вищої освіти України вважається одним з пріоритетних напрямів діяльності МОНУ та всіх навчальних закладів незалежно від їх підпорядкування і  форми власності.

Окрім того, Наказ МОН України від «01» червня 2017 № 600 зобовязує передбачати в Стандартах вищої освіти мають встановлювати такі дві обов’язкові загальні компетентності для освітніх програм Освітнього С тупеня Бакалавр:

-          здатність реалізувати свої права і обов’язки як члена суспільства, усвідомлювати цінності громадянського суспільства і усвідомлювати необхідність сталого розвитку суспільства;

-          здатність зберігати і примножувати моральні, культурні, наукові цінності на основі розуміння історії та закономірностей розвитку предметної області, її місця у загальній системі знань про природу і суспільство та у розвитку суспільства, техніки і технологій.

Навчальна програма дисципліни “Екологія”, рекомендованої Науково-методичною радою МОНУ має 3 основних модулі:

1.Основи теоретичної екології (забезпечує розуміння місця предметної області у загальній системі знань про природу)

2. Прикладні аспекти екології (забезпечує здатність реалізувати права і обов’язки як члена суспільства…)

3. Аспекти освіти для сталого розвитку (усвідомлення необхідності сталого розвитку суспільства.

Нагадав також університети наук про життя створили Університетський союз глобальних викликів (GlobalChallengesUniversityAlliance - GCUA) в який ввійшли

Ø  Університет природних ресурсів та наук про життя BOKU (Австрія)

Ø  Шведський університет сільськогосподарських наук SLU (Швеція)

Ø  Університет Лінкольна (Нова Зеландія)

Ø  Державний університет штату Мічіган (США) …

При цьому університети GCUA можуть взяти на себе місію через освіту для сталого розвитку сприяти узгодженню Цілей Сталого Розвитку до 2030 р. та підтримувати їх реалізацію за допомогою досліджень.

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook