Науковий гурток "Фізіологія тварин II"

Керівник гуртка:
Журенко Олена Василівна

Доктор ветеринарних наук, доцент

 

Гурток «Фізіологія тварин ІІ» (керівник – доктор ветеринарних наук, професор Журенко О.В.) кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого. Членами гуртка є студенти факультетів ветеринарної медицини, тваринництва та водних біоресурсів.
Базою для здійснення діяльності гуртка є Міжкафедральна навчально-наукова лабораторія ветеринарно-діагностичних досліджень, яка обладнана сучасним обладнанням, ННВ Клінічний центр "Ветмедсервіс", клініка дрібних та продуктивних тварин факультету ветеринарної медицини, Українська лабораторія якості та безпеки продукції АПК. Члени студентського наукового гуртка постійно приймають участь у студентських конференціях, які проходять як в стінах нашого університету, та за його межами, друкують тези та наукові статті.
За результатами досліджень у напрямку науково-дослідної тематики гуртка студенти відзначені грамотами, та займають призові місця у конференціях.
Великий внесок у фізіологічну науку зробив проф. Науменко В.В., який вперше запропонував методику вивчення умовно-рефлекторної діяльності у свиней та виявив основні типи вищої нервової діяльності цих тварин. Продовжують школу великого вченого доктор ветеринарних наук, професор Карповський В.І., доктор сільськогосподарських наук, професор Трокоз В.О., кандидат ветеринарних наук, доцент Криворучко Д.І.
У даний час гуртківці займаються розробкою фізіологічних методів корекції адаптаційно-компенсаторних процесів в організмі тварин шляхом вивчення їх вищої нервової діяльності, обміну речовин, електричної активності головного мозку із застосуванням природних адаптогенних препаратів.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook