ВШАНУВАННЯ 100-РІЧЧЯ БОЮ ПІД КРУТАМИ

29 січня 2018 року
Меморіальний комплекс "Пам'яті героїв Крут", с. Пам'ятне, Борзнянського району

29 січня – День Пам’яті Героїв Крут, це день мужності та слави наших воїнів. Події сьогодення свідчать, що історія повторюється: як і 100 років тому українська держава виборює свою незалежність та втрачає життя найкращих синів у війні проти Росії.

Бій під Крутами увійшов в історію як беззаперечний вияв мужності юнаків, які віддали своє життя за незалежність України. Цей подвиг безсмертний. Вшанування їх пам’яті – наш святий обов’язок. Тому колектив навчального закладу кожного року долучається до мітингу-реквієму, який відбувається на території меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут». Нинішній рік не став винятком: делегація співробітників та студентів на чолі директором Оленою Литовченко приїхали до станції Крути, щоб уклонитися подвигу загиблих. У рамках заходів із ушанування 100-річчя бою під Крутами, студенти коледжу, спільно зі студентами Ніжинського агротехнічного інституту і Барського коледжу транспорту та будівництва, прийняли присягу на вірність Україні.

Крім того, викладачі коледжу на чолі з керівником фізичного виховання Юрієм Булавенком узяли участь у лижній ході, яка була організована за ініціативи міської влади міста Ніжина, а черговий гуртожитку Олександр Романенко, разом з товаришем Андрієм Ліпейком, здійснили традиційний пробіг від м. Ніжина до станції Крути, віддавши таким чином шану студентам, полеглим у 1918 році.

Вони полягли тоді, щоб ми жили зараз!
Слава героям Крут! Слава Україні!

Наталія Шевченко,
заступник директора з виховної роботи

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook