СПЕЦІАЛЬНІСТЬ «ПІДПРИЄМНИЦТВО, ТОРГІВЛЯ ТА БІРЖОВА ДІЯЛЬНІСТЬ» У РАКУРСІ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ КАФЕДРИ БІРЖОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ТОРГІВЛІ

25 січня 2018 року

     Традицією для викладачів та студентів університету стало проведення профорієнтаційної роботи у своїх рідних школах. У січні 2018 року кафедрою біржової діяльності і торгівлі було проведено профорієнтаційні заходи у школах Кам’янщини Черкаської області.
      У межах підписаних 13 угод про співробітництво між нашим університетом та школами м. Кам’янки та Кам’янського району, після виходу школярів із зимових канікул, організовано профорієнтаційні зустрічі, зокрема у Кам’янських ЗОШ № 1 та № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів, а також Кам’янському еколого-економічному ліцеї «Камелія».

     Було презентовано переваги навчання у нашому університеті, охарактеризовано основні якісні зміни та досягнення університету за останні роки, в цілому, а також економічного факультету та кафедри біржової діяльності і торгівлі., зокрема. Проте, у ракурсі профорієнтації кафедри на першому місці – спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». У 2018 році вперше буде здійснено набір бакалаврів за цією спеціальністю. Як показав досвід набору до магістратури, ця спеціальність у нашому університеті користується значним попитом та високим конкурсним набором. Цьому сприяє постійне покращення теоретичної та практичної складових підготовки майбутніх конкурентоспроможних фахівців біржової діяльності для ринку праці. Особливість же набору на перший курс дещо інша, адже до абітурієнтів треба повною мірою донести переваги навчання на новій спеціальності, показати перспективи, що повинні бути виправданими у підсумку отриманих ними якісних освітніх послуг.

     Тут чи не найкращим є власний приклад. Коли на особистому досвіді можеш показати, як після навчання у цій же школі, навчався у НУБІПі, проходив стажування на провідних біржах світу, як нині працюєш у одному з кращих топ-10 університетів країни, що отримані раніше знання можна використати нині на практиці, з якими компаніями співпрацюєш. Це один з ключових елементів проведених профорієнтаційних заходів, що підбадьорив багатьох кам’янчан та надав їм упевненості щодо вступу до нашого університету.

     Після презентації також була можливість поспілкуватись з випускниками і дізнатись їхні плани та побажання, переваги, що вони надають при виборі спеціальностей. Звичайно, що більшість цілеспрямованих і активних молодих людей хоче отримати якісну освіту і основне їхнє кредо при виборі майбутнього фаху – можливість подальшого працевлаштування. А це ми їм можемо однозначно гарантувати.
     Приємним стало те, що у розмові багато школярів сказали, що знають про наш університет як з інтернет-ресурсів, так і від своїх знайомих, які вже у ньому навчаються. Багато хто чув, що наш університет має потужну практичну базу і забезпечує студентам хорошу виробничу практику та стажування за кордоном.
      Випускників зацікавив наш заклад, студентське життя, наявність спортивних секцій, творчих колективів, активна суспільна діяльність. Інфраструктура університету теж викликала не менше зацікавлення, адже гуртожиток стане необхідністю при вступі до університету. Усі присутні взяли інформаційні буклети з контактними даними. Було запропоновано бажаючим провести екскурсію по нашому університеті на День відкритих дверей. Водночас, в інших школах Кам’янського району на їхніх сайтах буде розміщено промо-презентацію нової спеціальності кафедри біржової діяльності і торгівлі НУБІПУ.
      Хочеться подякувати за сприяння Відділу освіти Кам’янської РДА і, в першу чергу, Івану Глаголі та Наталії Куценко, а також директору Кам’янської ЗОШ № 1 – Ларисі Бондаренко, директору Кам’янської ЗОШ № 2 – Людмилі Ємець та директору Кам’янського еколого-економічного ліцею – Олегу Чумаченку, а школярам побажати успіхів при складанні ЗНО та запрошуємо і чекаємо їх усіх на навчання до Національного університету біоресурсів і природокористування України!

Валентина Яворська,
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook