19 СІЧНЯ – СВЯТО ВОДОХРЕЩА

20 січня 2018 року

Хрещення Господнє – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан або Водохреща. Православні та греко-католицькі християни відзначають його 19 січня, тому воно збігається зі святом Богоявлення.
Із Хрещенням Господнім пов'язують хрещення в Йордані Христа. Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення від Івана Хрестителя в річці Йордані. Коли вийшов на берег – з небес почувся голос Бога-Отця, який назвав Ісуса своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба. Звідси ще одна назва свята – Богоявлення. Православні та греко-католики вважають, що саме це свято засвідчує таїнство Святої Трійці. Адже в цей день, за християнським вченням, з'явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець – в голосі, Син Божий – у плоті, Дух Святий – у вигляді голуба. На честь цієї події свято і було названо Хрещенням.
Свято Водохреща для українського народу – це джерело світлої радості, очищення душ, зміцнення віри в добро. У цей день вода в річках стає цілющою і цілий рік дарує людям здоров’я та наснагу, захищає від лиха, наповнює життєдайною енергією.
На свято Водохреща є традиція святити воду і купатися у водоймищах. Викладачі та студенти Ніжинського агротехнічного коледжу згідно звичаю також пірнали в ополонку, аби оздоровитися.

Адміністрація Ніжинського агротехнічного коледжу щиро вітає колектив зі святом Водохреща і сердечно бажає миру, здоров’я, сімейного затишку та злагоди!
Христос Хрестився в річці Йордані!

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook