В НОВИЙ РІК З НОВИМИ ЦІЛЯМИ

21 січня 2018 року

   Ось і настав новий 2018 рік. Саме час підбити підсумки минулого року, який приніс значні зміни в діяльність кафедри конярства і бджільництва.

  У загальному робота кафедри була направлена на встановлення міжнародних зв’язків. Так, в кінці листопада 2017 р. наш університет приймав в гостях директора та менеджера кінного заводу «Торрі» з дружньої нам країни Естонії. Відвідувачів звичайно зацікавила наша навчально-науково-виробнича лабораторія конярства. Час їхнього перебування на стайні співпав з практичним заняттям студентів 4 курсу з дисципліни "Конярство і кіннозаводство", яку викладає доцент кафедри Осадчий Сергій Андрійович. Гості високо оцінили організацію занять та базу для їх проведення. Після екскурсії по стайні вони із задоволенням поспілкувалися зі студентами і відповіли на їх запитання.

  Результатом зустрічі стало позитивне рішення щодо проходження навчально-виробничої практики наших студентів на кінному заводі «Торрі». Також це послугувало поштовхом для роботи кафедри конярства і бджільництва в напрямку сприяння вступу українських організацій та безпосередньо НУБіП України в міжнародну асоціацію з розведення торійської породи коней.

   ННВЛ конярства зустріла новий рік в першу чергу з кадровими змінами – з 01.11.2017р. лабораторію очолює Коваленко Дмитро Миколайович. Як справжній господар, він відразу розпочав активну діяльність у лабораторії. Так, розпочато процес осучаснення приміщень стайні.

  Новий завідувач ННВЛ конярства чітко визначив наймаштабнішу проблему структурного підрозділу – потребу у реконструкції стайні. Тому і визначив її пріоритетним напрямком робіт на 2018 рік.

 Початок 2018 року ознаменувався повним завершенням побудови нового денника відповідно до європейських вимог, який отримав високу оцінку керівництва НУБіП. Коваленко Д.М. ставить за мету до кінця 2018 року подібним чином оновити всю стайню.

  Слід також згадати про те, що на базі ННВЛ конярства, Осадчий С.А. працює над відновленням племрепродуктора шетлендських поні, що принесе престиж, а згодом і значний прибуток, нашому університету.

  Також доцентом Сергієм Андрійовичем та здобувачем кафедри Юсюк Тетяною Анатолієвною було започатковано роботу науково-навчального гуртку зі спортивного тренінгу та нетрадиційного використання коней. Керівництво кафедри висловлює щиру подяку студентам факультету тваринництва та водних біоресурсів, членам гуртка, зокрема Мазуру Б., Швець Є., Гоготі Ю. та Костицькій К., які під час новорічних свят обслуговували та тренували коней лабораторії.

  Отже, час не стоїть на місці, кафедра конярства і бджільництва намагається крокувати з ним в одну ногу. Наш колектив дякує керівництву факультету та університету за сприяння нововведенням ННВЛ конярства і має надію на подальшу їх підтримку.

Тарадайко А.

Юсюк Т.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook