ВЕЧОРНИЦІ НА АНДРІЯ У БЕРЕЖАНСЬКОМУ АГРОТЕХНІЧНОМУ КОЛЕДЖІ

12 грудня 2017 року

 Сила традицій і сила творчості в їх поєднанні –

животворяще джерело всякої культури
 
Петро Савицький
 
      Традиції — це не просто історія наших бабусь та дідусів, це елементи цілої культури, що передаються від покоління до покоління і зберігаються століттями. Традиції тією чи іншою мірою і в тих чи інших формах присутні в будь-якому суспільстві і практично в усіх сферах культури.
      З давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами й обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові доброти до української спадщини повертається до традицій свого народу.13 грудня, в Україні відзначають чудове свято – день Андрія Первозванного. За старовинними літописами він був одним з дванадцяти апостолів Христа і приніс слов’янським народам християнство. Але на 13 грудня припадає й інше свято – молодіжне свято Калити, тобто зимового сонця. Свій початок воно бере ще з дохристиянських часів і славиться надзвичайно веселими вечорницями, красивими і цікавими обрядами.
       У ніч на Андрія дівчата ворожать. Може, не зовсім щиро, та все ж десь там, глибоко в душі, дівчина вірить, що Андрієва ніч допоможе їй пізнати свою долю — дізнатися, чи вийде заміж, а чи доведеться знову дівувати цілий рік.
       Такий захід не оминув і наш навчальний заклад. 12 грудня в студентському кафе відбулися Андріївські вечорниці. Організаторами даного дійства були Фик Ж.М.,  Сметана І.Б та Штогрин С.С. Запрошеними на цей захід викладачі коледжу та гості з Бережанського агротехнічного інституту.
Велику подяку висловлюємо Брилінському С.М., Бурдаш У.Є., Гурко Л.Т., Чорній Н.З. та Линник Г.В. і всім хто долучився до організації даного дійства.
       Зокрема висловлюємо велику вдячність нашій адміністрації за всесторонню допомогу та підтримку у проведенні вечорниць.
       Дуже вразив своєю лірикою всіх присутніх у залі наш викладач Скасків В.Л.
До свята були залучені ще і студенти коледжу Лехняк Н., Гриник Х., Соловей О., Любінська Х.., які заспівали пісню «Десь по світу». А Любінська Х. подарувала нам ще пісню «Мені ворожка ворожила». Розвеселив гостей своїми гуморесками Майко В.
       Під час вечорниць проводились різного роду ворожіння, гості співали українські пісні. Другою частиною свята були танці. На святі забавляв гостей Видойник Т.В., відомий музикант міста Бережани.
 
Викладач гуманітарних дисциплін  Фик Ж.М.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook