Магістри-автоматники про навчання в НУБіП України

18 грудня 2017 року

11–12 грудня 2017 р. на кафедрі автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка проходив захист магістерських робіт студентами спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».
Відмінні результати показали: Анна Блищик, Володимир Петруньок, Богдан Пустовар, Ігор Гордієнко, Олександр Тимощук та інші, демонструючи впевненість при захисті та пропонуючи цікаві рішення щодо автоматизації складних біотехнічних об’єктів.
Але здивували рівнем реалізації технічних рішень два студенти, а саме Роман Олексійченко та Миколай Сахнюк. Перший, беручи участь у науковому проекті, що кафедра виборола на конкурсі в Міністерстві освіти і науки України, запропонував дистанційне вимірювання параметрів атмосфери в теплиці із прив’язкою результатів вимірювання до географічних координат на основі використання мобільного робота. Другий, доповідаючи свою роботу на англійській мові запропонував автоматизоване маркування продукції насівництва, що дозволяє отримувати інформацію про якість продукції.

Оскільки обидва у процесі навчання не демонстрували самі кращі знання, а результат захисту магістерської роботи відмінний, то саме їм і було задано кілька питань:

1. Чому вирішили вступити до нашого університету?
- Цікавилися комп’ютерними технологіями та автоматизацією ще із школи. Проживали неподалік університету, про кафедру знали від батьків і знайомих.

2. Чим запам’яталося навчання в університеті?
- Запам’яталося виробничою практикою на птахофабриці «Старинська» та участю в наукових дослідженнях щодо створення інтелектуального робототехнічного комплексу для його використання в спорудах закритого ґрунту.

3. Як вибирали тему випускної магістерської роботи?
- Керівники магістерської роботи запропонувли цікаву інноваційну тему.

4. Де плануєте працевлаштування?
- У сфері автоматизації на основі використання комп’ютерно-інтегрованих технологій.

5. Що треба робити під час навчання в університеті щоб стати успішною людиною?
- Потрібно приділяти увагу фаховим дисциплінам, практичному навчанню та засобам комунікації.

6. Чи маєте особисті здобутки і які?
- Набули вміння успішної комунікації із людьми, що мають більший життєвий і фаховий досвід роботи, робити вірні висновки в різних життєвих ситуаціях.

Хотілось би побажати нашим магістрам-випускникам кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка життєвих успіхів та добрих друзів.
 

Інтерв’ю провів Віталій Лисенко,
завідувач кафедри автоматики та
робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook