Виїздне заняття з дисципліни захист квіткових і декоративних рослин

11 грудня 2017 року
ТОВ "Камелія"

Невже екскурсії та вільне спілкування з викладачем дійсно допомагають проявити цікавість до предмету та по-справжньому зрозуміти його?

Щоб урізноманітнити підходи до навчання та зацікавити сучасних студентів часто організовують  навчальні екскурсії, під час них можна використати набуті знання на практиці та отримати нові. Нещодавно англомовна група, факультету захисту рослин, під керівництвом викладачів кафедри ентомології Бабича О.А. та Яковлєва Р.В. побувала на одній з таких. Всі студенти висловили захоплення, поспілкувавшись зі спеціалістом своєї професії на лідируючій  корпорації квітів в Україні – «Камелія».

 Цікава прогулянка серед найрізноманітніших видів троянд не тільки підняла настрій, а й дала зрозуміти суть професії. Мало хто з пересічних людей знає, як саме вирощуються квіти, які ми зустрічаємо майже не щодня на кожному розі, а тим паче їх систему захисту. Не лише розповіді, саме запитання від студентів і отримані відповіді – ось що є найважливішим на даній екскурсії. Звісно коли ти за партою, при відсутності необхідного обладнання та препаратів, яке може бути навчання, лише сидиш і думаєш коли б скоріш побігти додому. А тут гуляєш, чимось зацікавлений постійно запитуєш, група навіть не вклалася в запланований час. На щастя, лише звісно для студентів,  деякі квіти були уражені як і хворобами так і шкідниками. Всі отримали можливість зробити  їх обстеження та на власну думку встановити причини пошкоджень, і звісно побачити все обладнання для захисту та інших операцій.  Студенти дізналися багато про біозахист від шкідників та отримали практичні знання його застосування і навіть на власні очі побачили метод розведення хижих кліщів в лабораторії.

Про позитивні сторони даних виїзних занять можна говорити багато, вони справді корисні, це очевидно. Особливо коли на стаціонарному навчанні брак матеріалів і обладнання для практики. Ще Конфуцій сказав: «Я почув — і забув, я побачив — і запам'ятав, я зробив — і зрозумів». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Студентка 2 групи 4 курсу

ФЗРБЕ

Слоневська  Ніна

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook