ПІДВОДИМО ОСІННІ НАУКОВІ ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА 5. ЩО ОЧІКУЄ ЮРИДИЧНУ ОСВІТУ? ВСЕУКРАЇНСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ НА ЮРИДИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

6 грудня 2017, 21:25

  30 листопада 2017 року на юридичному факультеті Національного університету біоресурсів та природокористування України за ініціативи кафедри теорії та історії держави і права була проведена Всеукраїнська науково-практична конференція «Юридична освіта: стан, виклики та перспективи».

 

  У роботі конференції взяли участь представники Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського, Інститут інтелектуальної власності і права Національного університету «Одеська юридична академія», ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України, Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, Університету державної фіскальної служби України, Національної академії прокуратури та інших навчальних закладів вищої освіти. Крім цього дискутувати про проблеми юридичної освіти мали змогу і практичні працівники: адвокати, представники органів державної влади, громадські активісти та студенти.

 

 

  У рамках конференції обговорювалися нагальні питання необхідності реформування вищої юридичної освіти, потреби підвищення її якості, переваги та недоліки проекті законів, які направлені на удосконалення правової освіти. Зокрема надзвичайно змістовними були виступи декана юридичного факультету Олени Ярої, доктора історичних наук, завідувача кафедри філософії та історії Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського Віктора Доценка, доктора юридичних наук, професора, завідувача кафедри міжнародного права та порівняльного законодавства Національного університету біоресурсів та природокористування України Віктора Ладиченка (відео), доктора юридичних наук, професора, завідувача кафедри адміністративного та фінансового права Національного університету біоресурсів та природокористування України Володимира Курила, кандидата юридичних наук, доцента кафедри університетської освіти і права, ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України Ольги Волощенко-Вислобокової, кандидата юридичних наук, завідувача кафедри теорії та історії держави і права Національного університету біоресурсів та природокористування України Віри Качур.

 

 

 

  Не менш цікавими були доповіді представників юридичної фірми TEFFI Яни Базі та Ігоря Крижанівського, адвокатів Олександра Журавського та Наталії Хоцяновської. Практики наголосили на необхідності збільшення практичної складової у підготовці юриста (виїзди у відкриті судові засідання, підвищення вимог до якості проходження практик, розширення форм проведення практичних занять тощо), а також на потребі приведення освітніх програм до потреб професійного юридичного ринку.

 

 

  Учасники конференції напрацювали спільне рішення по проблемам юридичної освіти, визначили напрямки подальшої наукової та практичної співпраці.

 

Іван Шемелинець,

доцент кафедри теорії

та історії держави і права

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook