ПІДВОДИМО ОСІННІ НАУКОВІ ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА 4. МІЖНАРОДНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ «ІСТОРІЯ ДЕРЖАВОТВОРЧИХ ПРОЦЕСІВ В УКРАЇНІ ТА ЗАРУБІЖНИХ КРАЇНАХ (ДО 100-РІЧЧЯ УТВОРЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ)» (м.Харків)

5 грудня 2017, 23:31

Справа здобуття української державності –

це справа нації української, а не якогось класу чи партії.

Наша сила – в єдності, а порука успіху

наших змагань – в державній слухняності!

Симон Петлюра

 

  Насправді, дуже хочеться, щоб 2017 рік запам’ятався нам не лише як рік народженння сумнозвісного проекту Закону про юридичну (правничу) освіту і загальний доступ до правничої професії (реєстр. № 7147 від 28.09.2017 р.) та проекту Закону про юридичну освіту та юридичну (правничу) професію (реєстр. № 7147-1 від 17.10.2017 р.), а як рік відзначення 100-річчя утворення Української Народної Республіки, відродження української державності.

  Саме тому, хочеться висловити подяку кафедрі історії держави і права України та зарубіжних країн Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, відділенню теорії та історії держави і права Національної академії правових наук України за організацію Міжнародної наукової конференції «Історія державотворчих процесів в Україні та зарубіжних країнах (до 100-річчя утворення Української Народної Республіки)», яка відбулася 23 листопада 2017 року у м.Харків.

 

 

  Коротко ознайомитися із цієї подією можна на офіційному сайті Університету. Однак, хочеться поділитися власними враженнями від проведеного наукового заходу, узагальнити головні ідеї, висловлені доповідачами. Говорили про традиції, звичаї, милосердя та справедливість, сучасні тенденції право- та державотворення, знецінення ідеалів, братанння, національну самоідентифікацію, уніфікацію термінології, культурний рівень, свідомість, державність тощо.

 

  Під час перерви усіх учасників заходу запросили відвідати Наукову бібліотеку цього навчального закладу, фонди, місця для науково-дослідницької роботи просто вражали і заворожували. Найбільше вразили дисертаційний відділ (на вітринах дисертації моїх львівських лекторів В. Луця, Є. Пушкаря, першого опонента по моїй дисертації М. Страхова, колеги по кафедрі теорії та історії держави і права в НУБіП України (тоді ще НАУ України) О.Підопригори, А.Рогожина та ін.) та відділ рідкісної книги. На жаль, час відведений на перерву не дозволив відвідати інші зали Наукової бібліотеки, якою опікується чарівна жінка Надія Пасмор.

 

 

  Хочу висловити особисту подяку завідувачу кафедри історії держави і права України та зарубіжних країн Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, академіку-секретарю відділенння теорії та історії держави і права, дійсному члену (академіку) НАПрН України Володимиру Дмитровичу Гончаренку за особисте запрошення, усім організаторам та учасникам цього наукового заходу.

 

  

 

Віра Качур,

завідувач кафедри теорії

та історії держави і права

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook