КАФЕДРА ПАРАЗИТОЛОГІЇ ТА ТРОПІЧНОЇ ВЕТЕРИНАРІЇ ПРОДОВЖУЄ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНУ РОБОТУ

5 грудня 2017 року

Згідно розпорядження ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України С. М. Ніколаєнка та декана факультету ветеринарної медицини М. І. Цвіліховського «Про проведення профорієнтаційної роботи у 2017–2018 навчальному році», 23 листопада 2017 року доцент кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Пашкевич Ірина Юріївна разом з аспірантами кафедри провели профорієнтаційну роботу серед учнів 7-8 класів гімназії № 179 м. Києва.

Школярів ознайомили з екзотичними тваринами, яких зараз досить часто утримують у домашніх умовах.

Пашкевич І. Ю. наголосила, що при виборі професії ветеринарного лікаря, в першу чергу, необхідно керуватися любов’ю до тварин. Цю любов тварини відчувають і можуть терпляче переносити навіть болісні маніпуляції для збереження їх життя. Нею також було відмічено, що дипломовані ветеринарні лікарі мають широкий вибір і можливості працювати у спеціалізованих ветеринарних клініках і аптеках, науково-дослідних лабораторіях та інститутах, на підприємствах по переробці і реалізації продукції тваринного походження, зоомагазинах, зоопарках, цирках, на приватних фермах, клубах службового собаківництва та приватних компаніях, де розводять і утримують тварин. Також ці фахівці працюють у наглядових органах, що здійснюють контроль реалізації продуктів тваринництва на ринках і супермаркетах.


У ході спілкування було з’ясовано, що більшість учнів гімназії мають своїх домашніх улюбленців, а саме собак та котів. Вцілому професійно-орієнтаційна робота з учнями 7-8 класів гімназії № 179 м. Києва пройшла у дружній атмосфері. Учні проявляли зацікавленість щодо професії ветеринарного лікаря.
 

Сорока Наталія Михайлівна,
доктор ветеринарних наук, професор,
завідуюча кафедри паразитології та
тропічної ветеринарії НУБіП України

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook