Віталій Коваленко у складі делегації до Шеньянського аграрного університету

4 грудня 2017, 20:32

З 26 листопада по 1 грудня 2017 року за дорученням ректора Станіслава Ніколаєнка відбувся робочий візит делегації НУБіП України у складі якої був доцент кафедри кормовиробництва, меліорації та метеорології Віталій Коваленко до Шеньянського аграрного університету. Китайський виш - один з найбільших у Китаї у сфері підготовки фахівців для аграрного сектору держави. Під час візиту відбулися зустрічі з ректором університету Лі Гуанлін, на яких домовлено про втілення в життя договору про співпрацю, підписаного напередодні.

 Делегація відвідала інститути агрономії та захисту рослин, тваринництва та ветеринарної медицини,  харчових технологій, лісового господарства та садівництва та інститут землевпорядкування, де наші китайські партнери детально ознайомили з науковою діяльністю підрозділів, новітніми науковими розробками, освітнім процесом, інформаційно-технічним забезпеченням тощо.
 
 
 
 
Під час обговорення деталей співпраці досягнуто домовленості про обмін студентами та аспірантами з метою навчання, проведення спільних наукових досліджень та участі у наукових грантах і програмах. При цьому також слід відзначити, що Шеньянський аграрний університет виявив неабияку зацікавленість брати на стажування чи проходження навчальної практики студентів і аспірантів спеціальності «Філологія» нашого університету.
 
 
 
 
 
Також члени делегації ознайомилися з бібліотекою університету, спортивним корпусом, стадіоном, гуртожитками та науково-дослідними господарствами, що використовуються і як окремі виробничі об’єкти і як бази навчальної практики.
 
 
На завершення ректору університету пану Лі було передано офіційне запрошення ректора Станіслава Ніколаєнка взяти участь у святкуванні 120-річчя нашої alma mater, яке було люб’язно прийнято. Упродовж всього візиту китайська сторона постійно акцентувала увагу на потужності НУБіП України як провідного навчального закладу нашої держави, з яким вони познайомилися під час вересневого візиту до нас.
 
За матеріалами Вадима Кондратюка, 
декан факультету тваринництва та водних біоресурсів
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook