Українська молодь і система національно-патріотичного виховання – шлях до розбудови незалежної Української держави

15 листопада 2017, 16:18
15.11.2017 р. в ауд.56 навчального корпусу №1 відбувся круглий стіл на тему «Український Пласт – 100 років діяльності». Модератор заходу – доцент кафедри історії і політології Кропивко О.М.
Проведення заходу зініційовано студентами факультету ветеринарної медицини з метою ознайомлення з можливостями, які ця організація надає для самореалізації кожному. На зустрічі були присутні студенти факультетів ветмедицини та агробіологічного, викладачі кафедри історії і політології гуманітарно-педагогічного факультету – д.ф.н. Калуга В.Ф., к.і.н. Кропивко О.М., к.і.н. Ісакова Н.П., к.і.н. Севастьянов О.В.
Перед присутніми виступили двоє членів організації, зокрема студентка Діденко Софія (факультет ветмедицини), які ознайомили учасників заходу із історією та діяльністю організації на сучасному етапі в презентаційній формі. Дівчата-пластунки поділилися своїми особистими думками щодо досвіду, набутому за час перебування в Пласті (понад 3 роки), зазначивши при цьому, що зміни торкнулися в першу чергу їх світогляду, значною мірою допомігши розкрити в собі нові потенційні можливості. 
Значний інтерес викликав однострій доповідачок. Дівчата детально пояснили символічність значків, шевронів, краватки, шнура, зупинилися на різниці кольорів однострою. 
Зацікавлення присутніх також викликала інформація щодо програм вишколу Пласту, учасниками яких були самі доповідачки (школа виживання, морського, гірського). 
Як зазначила Софія Діденко, участь у Пласті кардинально вплинула на її життя, розширила коло спілкування, певною мірою зламала стереотипи, мотивувала до вступу в наш університет (сама вона із Харкова). 
Корисною для всіх присутніх виявилися також інформація щодо програм, які Пласт надає дітям молодшого віку – від 3-х років. 
Власне – Український Пласт сьогодні скоріше не громадська організація, а платформа для спілкування та самореалізації, причому без вікових обмежень.
На останок – дівчата запросили всіх бажаючих відвідати тренінги та заходи, які організовуються на базі Київського відділення (детально вони розміщуються на сайті  http://kyiv.plast.org.ua/).
 
Презентація діяльності ПЛАСТУ
 
Олена Кропивко,
доцент кафедри історії і політології
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook