«Відроджуймось – не перероджуймось!» Зустріч з українським поетом, Заслуженим журналістом України В.Ф. Василашко

15 листопада 2017 року
НУБіП України

   15 листопада 2017 року в рамках Тижня української писемності та мови відбулася зустріч студентів з українським поетом, Заслуженим журналістом України, Лауреатом літературно-мистецької премії імені Лесі Українки Василем Федоровичем Василашко.

  

  У своєму виступі Василь Федорович подав студентам урок української мови як урок історії, показуючи внесок України у поступ цивілізації.

Напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору журналіст Василашко В.Ф. розкрив студентам нові сторінки трагедії Голодоморів:  про невідомі і маловідомі жахливі факти Голодомору 1932-1933 рр. і голоду в 1946-1947 рр. у прикордонних колись селах Новоушицького району Хмельниччини й у Погребищенському районі Вінницької області, на теренах Донецької та Луганської областей, використавши архівні матеріали повідомлення в пресі, свідчення очевидців Голодомору та власні спостереження і спогади.

 

  Ціну трагедії нині важко обрахувати, адже під час Голодомору загинув цвіт нації, серед яких мільйони дітей, молоді батьки, юнаки та дівчата, які могли б прислужитися Україні.

  

  Важливо, що Василь Василашко подав урок української мови у контексті історії, етнографії, з багатющим, цікавим фактажем, окрилюючи свої міркування крилатими фразами видатних людей, світло від яких сприяє прозорості відносин у суспільстві, мобілізації зусиль і талантів в ім’я розквіту України!

   

   

Завідувач кафедри української та класичних мов,
доктор педагогічних наук, професор
Н.М. Костриця

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook