Академік Володимир Хареба з новинами із сонячної Грузії

10 листопада 2017 року

24-28 жовтня в Грузинській академії сільськогосподарських наук (Тбілісі) проходила Міжнародна наукова конференція «Виноградарство та виноробство в європейських країнах-історичні аспекти та перспективи». У роботі конференції прийняли участь провідні вчені, фахівці, дослідники в галузі виноградарства та виноробства майже 10 країн Європи. Делегацію з України очолював керівник Секції ”Продовольство” НААН, академік НААН, професор кафедри овочівництва НУБіП України Володимир Хареба, який виступив з доповіддю «Виноградарство та виноробство України: стан та перспективи розвитку». Його виступ викликав зацікавлені запитання іноземних фахівців та активне обговорення.

Під час робочої поїздки Володимир Хареба записав інтерв’ю на аграрному каналі телебачення Грузії, ознайомився з новими технологіями вирощування і переробки винограду з якого виробляють 22 продукти. Прийняв участь у виставці та ярмарку грузинського вина і винограду, дегустаціях вин виробників Грузії.

Не менш насиченою була екскурсійна програма конференції. Всіх міжнародних гостей надзвичайно вразила грузинська гостинність та прекрасна організація екскурсій у науково-дослідний центр Міністерства сільського господарства Грузії (Jighaura), національне агенство з виноробства, дві виноробні компанії: Ltd Twins Wine Cellard Телаві і «Виноробний комбінат Хареба» в Кварелі (Кахеті).

Академік Володимир Хареба встановив наукові зв’язки з провідними вченими Франції, Італії, Іспанії, Румунії, Словенії, Грузії і сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

  

Віра Кутовенко. доцент

 кафедри овочівництва і закритого грунту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook