Зустріч з поетесою Людмилою Скирдою. «О,Ямато! – нація і культура»

3 листопада 2017 року
Державна бібліотека України для юнацтва

                     Студенти економічного факультету (1курс,3 гр. ОіО) та факультету захисту рослин,біотехнологій та екології(1курс ,1 гр. АгЕ)  мали унікальну можливість поспілкуватись українською поетесою ,літературознавцем, літературним критиком,перекладачем,членом Спілки письменників України, лауреатом багатьох міжнародних премій,Заслуженим діячем мистецтв України -  Людмилою Скирдою.

                   Зустріч була присвячена Дню культури Японії в Україні і відбулася 03.11.2017 року в Державній бібліотеці України для юнацтва.                        Директор бібліотеки познайомив  усіх  присутніх з Людмилою Михайлівною та з її чоловіком, українським дипломатом Юрієм Костенком.

                   Людмила Скирда працює на поетичній ниві з 1965 року,є авторкою понад 20 книг, її вірші перекладено багатьма мовами світу(усіма мовами ООН).

                 Так як ця зустріч  мала назву  « О,Ямато! – нація і культура» ,то поетеса розповіла  коротко   історію її ,згадала цікаві зустрічі, а головне відкрила нам «душу» Японії ( вони мали змогу з чоловіком жити там 5 років).

                 Розповідаючи далі ,вона зізналась: «Я думаю що кожен народ має свою долю  і не може жити за чужими рецептами. Важливо інше – не втратити здоровий глузд,Бога в душі,почуття міри і гармонії,адже ці втрати кожної нації призводять до глобального дисбалансу Добра і Зла на Землі.  Людині потрібно допомогти  не розгубити честь,совість,порядність,навчитись  чесно і справедливо жити,відкрити  у собі поклади краси і милосердя».

                   Потім авторка  декламувала свої твори  та подарувала кожному збірку на память про зустріч.

Студентам зустріч дуже сподобалась,вони вдячні Людмилі Михайлівні її чоловікові Юрію Костенку та всім організаторам зустрічі.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook