З новинами із сонячної Грузії: академік Володимир Хареба повернувся з міжнародної конференції, присвяченої виноградарству та виноробству

10 листопада 2017 року

    В останні дні жовтня у Грузинській академії сільськогосподарських наук (Тбілісі) проходила міжнародна наукова конференція «Виноградарство та виноробство в європейських країнах-історичні аспекти та перспективи». У її роботі взяли участь провідні вчені, фахівці, дослідники в галузі виноградарства та виноробства з майже 10 країн Європи. Українську делегацію очолював керівник секції «Продовольство», академік НААН, професор кафедри овочівництва Володимир Хареба: його доповідь «Виноградарство та виноробство України: стан та перспективи розвитку» викликала численні зацікавлені запитання іноземних фахівців та активне обговорення.

     Володимир Хареба записав інтерв’ю на аграрному каналі телебачення Грузії, ознайомився з новими технологіями вирощування і переробки винограду, з якого там виробляють 22 продукти, побував на виставці та ярмарку грузинського вина і винограду, дегустаціях вин виробників Грузії.
     Не менш насиченою була і екскурсійна програма конференції. Всіх дійсно вразила грузинська гостинність та прекрасна організація екскурсій у науково-дослідний центр Міністерства сільського господарства Грузії (Jighaura), Національне агентство з виноробства, дві виноробні компанії – Ltd Twins Wine Cellard Телаві і «Виноробний комбінат Хареба» в Кварелі (Кахеті).

     Ще одним безперечним плюсом поїздки стало налагодження наукових зв’язків з провідними вченими Франції, Італії, Іспанії, Румунії, Словенії, Грузії. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

Віра Кутовенко,
доцент кафедри овочівництва і закритого грунту

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook