Перспективи продовження навчання у НУБіП: зустріч зі студентами відділення ветеринарної медицини Мукачівського аграрного коледжу

6 листопада 2017 року

      Доцент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Сергій Деркач вже вдруге зустрівся зі студентами відділення ветеринарної медицини Мукачівського аграрного коледжу.

     Минулого року семеро його випускників подали документи на факультет ветеринарної медицини НУБіП, і п’ятеро з них стали студентами. Перешкодою для потенційних вступників з Закарпаття є досить велика відстань до Києва та порівняно близько розташований факультет ветеринарної медицини Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. Тому Сергій Деркач на власному прикладі показав своїм землякам, що Київ дає набагато більше можливостей реалізувати себе.

     Хочеться звернути увагу на те, що Мукачівський аграрний коледж – єдиний навчальний заклад області, який готує фельдшерів ветеринарної медицини та цим самим забезпечує ветеринарно-санітарного благополуччя тваринництва. Відділення ветеринарної медицини тут функціонує з 1959 року. Зараз тут навчаються понад 170 юнаків і дівчат. А очолює відділення випускниця факультету ветеринарної медицини НУБіП, дипломниця кафедри акушерства Маріанна Гуленко. З нею обговорили проблеми та перспективи розвитку відділення, можливі шляхи співпраці з факультетом на рівні викладачів коледжу, а також посилення роботи з молоддю щодо перспектив подальшого навчання у НУБіП.

     Саме про переваги нашого університету і розповів студентам Сергій Деркач. Адже наш факультет ветеринарної медицини - центр ветеринарної науки України і всі дороги ведуть в столицю. У молоді виникло багато запитань, зокрема щодо умов проживання, вартості контрактної форми навчання, можливості продовження навчання у магістратурі та терміну навчання після коледжу. Зустрівся Сергій Степанович не тільки з потенційними вступниками, а й студентами 3-го курсу, в яких ще є час на роздуми.

 

О. Вальчук,
в.о. завідувача кафедри акушерства, гінекології та
біотехнології відтворення тварин

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook