Профорієнтаційна робота на Київщині студентів-філологів

19 жовтня 2017, 14:39

 13 жовтня 2017 року студентка І курсу групи ФілНА-17001б, Яник Катерина, відвідала Березанську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №1 Березанської міської ради Київської області, випускницею якої вона є, щоб провести профорієнтаційну роботу серед учнів 9 і 11 класів.

Студентка розповіла про спеціальності на нашому гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіПУ: професійна робота, соціологія, філологія (англійська, німецька, польська, французька), а також нові – психологія, міжнародні відносини, журналістика. Крім того, наголосила на перевагах навчання у нашому вищому навчальному закладі: програми подвійних дипломів та стажування у Польщі, отримання визнаних у всьому світі міжнародних сертифікатів про знання іноземних мов, одночасне навчання на двох спеціальностях на магістратурі і т.п. Учні виявили неабиякий інтерес до Катерининого навчання і студентського життя у НУБіПУ, культурно-масової, спортивної та громадської діяльності на факультеті, та й загалом в університеті.

До того ж, студентка провела опитування серед учнів 9 і 11 класів щодо омріяної спеціальності: 50% хочуть бути філологами, 32% - віддали перевагу міжнародним відносинам, 6% - обрали психологію, а інші 12% - схильні до інших галузей знань. Але справді сильне позитивне враження справив на учнів відеоролик, відзнятий талановитими студентами нашого факультету про життя нашого студентства та його участь у житті факультету й університету.

Сподіваємось, що наступного року лави нашого факультету поповняться випускниками з Катерининого рідного міста та школи №1, які, можливо, у майбутньому стануть гордістю нашого гуманітарно-педагогічного факультету та університету і прославлять нашу сім’ю НУБіПУ не лише в Україні, а й на міжнародній арені знань та науки.

Яник Катерина,
студентка І курсу групи ФілНА;
куратор групи к.філол.н., доц. Колодіна Л.С.

 

 
 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook