ЗАЛАШТУНКОВІ ТАЄМНИЦІ ТЕЛЕМИСТЕЦТВА

21 вересня 2017, 13:35

 19 та 21 вересня 2017 року студенти першого курсу спеціальності «Філологія» мали нагоду долучитися до мистецтва телезйомки, більше того, взяти у цьому процесі безпосередню участь. Так, керівництво Першого національного телеканалу запросило студентів нашого університету на відеозйомку

передачі «Фольк Music. Діти».

 
 
 
Нам пощастило побачити надзвичайно терплячих і сповнених оптимізму ведучих, які після декількох невдалих спроб знову і знову наполегливо промовляли слова своїх ролей, вкотре сподіваючись почути довгоочікуване: «Молодці. Дякую. Записано!», яке лунало згори як знак схвалення.
Ми стали свідками справжнього дива, коли дії великої кількості професіоналів виконувались злагоджено і синхронно, оскільки від цього залежить і якість передачі, і рейтинг телеканалу, і напевно багато інших речей, які для нас – непосвячених у таємниці телемайстерні – так і залишились не розкритими.
 
 
 
 
Сказати, що ми були просто вражені масштабами побаченого і почутого – це нічого не сказати. Мабуть кожен підсвідомо, плескаючи в долоні під час запису чергового дубля, подумав про важкість, відповідальність та практичну цінність свого фаху: студенти – обраного, ми – викладачі – здобутого, і порівняв зі змістовним наповненням, відповідальністю і динамічністю професії телеведучого, оператора, режисера. Безперечно, непередбачувані обставини на знімальному майданчику вимагають від усіх учасників передачі і команди професіоналів емоційної стійкості й уважності. Але є один нюанс, який не може залишитись непомітним: будь-який невдалий дубль тут завжди можна переписати заново, у нашій професії такої функції не передбачено. Тому наш фах – це ролі без можливості дублю і без завчених реплік, це також артистизм, але не на камеру, а на розсуд вимогливих студентів.
Маємо надію, що така нагода занурення у світ інших професій буде не останньою.
Куратори груп першого курсу
спеціальності «Філологія»:
к. філол. н. доц. Колодіна Л.С.,
асистент Мишак О.О.
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook