Групова динаміка і комунікації: лекції у сучасному форматі

2 листопада 2017, 11:02

      31 жовтня в рамках навчання дисципліни Групова динаміка і комунікації для студентів спеціальності "Програмна інженерія" (викладання забезпечують доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій Олена Кузьмінська, та асистент цієї ж кафедри Валентина Корольчук) було проведено відкриту лекцію на тему: Методології гнучкої розробки програмного забезпечення.
        У якості лектора виступав Максим Гавлович випускник нашого факультету, який на сьогодні є керівником проектів Lifecell, відповідно, і тема йому знайома не з книжок.

     Лекція була відкритою, оскільки на запрошення (https://nubip.edu.ua/node/38162) відгукнулись і студенти спеціальності "Комп’ютерні науки", і майбутні фахівці з комп’ютерної інженерії, оскільки тема командної взаємодії, роботи в проектах є актуальною.

    Сама лекція була побудована у форматі сторітелінгу: Максим розповідав про класичний sdlc і waterfall, agile та scrum, спираючись на власний досвід, приводив приклади з реальної практики чи тренінгів, які він відвідує, щоб завжди бути на вістрі технологій. А Максим є сертифікованим Scrum-майстром, тому і студентам було цікаво одержати відповіді на актуальні для них питання, як кажуть, з перших рук. Більш докладно можна дізнатись з відео.

     

       Але крім методологій студентів цікавили питання стажування у компаніях, принципів добору співробітників, необхідних навичок для старту ІТ-кар'єри.
       Головне в роботі команди – це згуртованість та багатофункціональність. Невелика команда має, в ідеалі, виконати поставлене їй завдання. Саме того і прагнемо ми! Якщо не вистачає своїх ресурсів, запрошуємо експертів. Добре, що такими експертами є наші випускники. А ще краще, що вони співпрацюють з нами. Значить ми команда?!

Олена Кузьмінська,
завідувач кафедри інформаційних
і дистанційних технологій 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook