РОБОТА ШКОЛИ «ЮНИЙ ФІЛОЛОГ» ДЛЯ АБІТУРІЄНТІВ ТРИВАЄ

1 листопада 2017, 15:07
Гуманітарно-педагогічний факультет
РОБОТА ШКОЛИ «ЮНИЙ ФІЛОЛОГ»
ДЛЯ АБІТУРІЄНТІВ ТРИВАЄ (ДЕНЬ ДРУГИЙ)
   31 жовтня школа для абітурієнтів «Юний філолог» продовжила свою роботу. У цей день до нас приєднались старшокласники спеціалізованої школи №110 ім. Казимира Гапоненко із поглибленим вивченням французької мови.

   Яке 31 жовтня без Хеллоуїна? Наші школярі сьогодні потрапили в світ злих духів та англійських традицій під час заходу Соловйової О.В., ст. викладача кафедри романо-германських мов і перекладу. Хеллоуїн (Halloween) — в англомовних країнах — популярне щорічне свято надвечір'я Дня всіх святих. Окрім випрошування солодощів та переодягання у різноманітні костюми, святкування Хеллоуїн також пов'язано з деякими специфічними іграми та ворожіннями. Саме такі ігри та завдання були запропоновані на інтерактивному занятті нашим гостям, які з радістю їх виконували. 
За результатом заняття школярі поліпшили лексичні та граматичні навички, а також розвинули лінгвокраїнознавчу компетенцію.

   Вже другий рік яскравою візитною карткою школи «Юний філолог» є інтерактивні заняття з польської мови, які проводяться на високому методичному рівні, кандидатом філологічних наук, доцентом кафедри романо-германських мов і перекладу Колодіною Л.С.
   Виявилось, що серед майбутніх абітурієнтів є багато зацікавлених польською культурою, історією і мовою. Ознайомившись із основами абетки та вимови, учні виявили неабиякий інтерес до надзвичайно поширеного у польській мові явища інтерференції. Навипередки формулюючи питання, діти перетворили заплановане заняття у суцільну імпровізацію. 
   Вони із задоволенням вивчили польські числівники від 0 до 10, запам’ятали низку формул ввічливості, і навіть долучилися до гри «Пантоміма», організованої студентами 2 курсу спеціальності «Соціальна робота». 
   Сподіваємось, що отримані позитивні враження, а також нові знання про ще одну з мов, яку можна вивчати, навчаючись на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України, вплинуть на рішення абітурієнтів щодо вибору майбутнього фаху, і ми зустрінемося з ними у статусі студентів.
 
   Кафедрою романо-германських мов і перекладу популяризується вивчення інших європейських мов, зокрема, французької. Доценти кафедри Бабенко О. В. та Рубінська Б. І. залучили учнів до знайомства з найкрасивішою мовою.
   Викладачі запропонували вивчити основні привітання французькою за допомогою навчального ресурсу YouTube, на якому носії французької мови знайомлять з новою лексикою в невимушений спосіб зіставляють з англійською мовою, а новий матеріал пояснюється першою іноземною мовою (англійською). Під час формування нових умінь та навичок велику допомогу аудиторії надали учні спеціалізованої школи №110 ім. Казимира Гапоненка. Вони брали активну участь у хоровому, груповому, парному режимах роботи. Школярі також із задоволенням долучилися до розучування популярної французької пісні «La Seine» у виконанні Ванесси Параді.
   Рубінська Б. І. продемонструвала учням автентичний навчальний фільм «Все про Францію та французів» та ознайомила аудиторію з історією, культурою, мистецтвом та політичною системою сучасної Франції. Нестандартна наочність у вигляді малюнків та карикатур різними мовами була цікава учням при виконанні вправ на переклад та створила теплу атмосферу на занятті.
 

   Студенти магістратури Шостак Н.А., Петрова О.О. ретельно підготували та провели для старшокласників круглий стіл на тему «Мовна компетентність ̶ одна з найголовнішіх умов успішного працевлаштування та побудови кар'єри». Креативні відео, питання на розвиток критичного мислення викликали жваву дискусію в аудиторії. Тепла атмосфера, позитивний настрій на спільну роботу були перевагами цього нестандартного заходу.

   Екскурсія до музею анатомії НУБіП України була організована за активною участю викладачів кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касяненка. Кандидат ветеринарних наук, доцент Стегней М. М. провів цікаву, пізнавальну, захопливу екскурсію для абітурієнтів школи «Юний філолог». Учні дізналися про історію створення музею, отримали змогу побачити цікаву колекцію скелетів тварин. Варто відзначити, що музей анатомії університету є унікальним для України. Це є підтвердженням великого патріотизму, самовідданості та любові до справи, до спеціальності. Музей – це не тільки історія, а дуже добра база для навчання та наукових досліджень для студентів нашої alma mater і школярів м. Києва та області.
 

   Другий день осінньої школи завершився на радісній і піднесенійноті. Школярі з нетерпінням очікують на інші цікаві заходи та екскурсії, які запропонує кафедра англійської філології гуманітарно-педагогічного факультету.
 

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook