ПРОТИЕПІЗООТИЧНІ КАСИ: ФАКУЛЬТЕТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ПЕРЕЙМАЄ ДОСВІД НІМЕЦЬКОЇ СИСТЕМИ ЗАХИСТУ ВЛАСНИКІВ ТВАРИН У ВИПАДКУ ВИНИКНЕННЯ ЕПІЗООТІЇ

1 листопада 2017 року

За підтримки деканату факультету ветеринарної медицини і Німецько-українського агрополітичного діалогу 31 жовтня відбулася лекція директора протиепізоотичної каси Рейнланд-Пфальц землі Німеччини, доктора Роланда Лабома на тему «Протиепізоотичні каси – німецька система захисту власників тварин у випадку виникнення епізоотії також для України».

Дана тема виявилась досить цікавою як для викладачів так і для студентів, оскільки в Україні напружена епізоотична ситуація щодо АЧС і сказу, а системи, подібні до німецької, також ефективно працюють і в інших країнах (Нідерланди, Белгія). Для України можливо адаптувати таку систему для забезпечення відшкодування, щоб в існуючій ситуації щодо поширення АЧС надати власникам тварин більше гарантій при відшкодуванні і, таким чином, гарантувати їхню економічну безпеку.


Активну участь у ході лекції взяли директор НДІ здоров’я тварин Дмитро Засєкін, викладачі факультету ветеринарної медицини, молоді вчені, аспіранти і студенти. Піднімались питання організації та функціонування системи протиепізоотичних кас у Німеччині. У обговоренні взяли участь доцент Володимир Поліщук, асистент Максим Жуковський, професор Віталій Недосєков.

Особливу зацікавленість становили питання щодо можливого запровадження подібної системи відшкодувань власникам тварин в Україні, що є надзвичайно цікавим питанням сьогодення ветеринарної медицини.
Вельми вдячні колегам з Німеччини за їхній досвід і сподіваємось на подальшу активну співпрацю!

Роман Димко,
завідувач  лабораторії кафедри
гігієни тварин та санітарії
імені професора А.К. Скороходька
Марина Галат,
координатор міжнародних програм
факультету ветеринарної медицини
Максим Жуковський, ас. кафедри епізоотології та
організації ветеринарної справи

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook