Halloween-2017

1 листопада 2017 року

Геловін (Хеловін; Хелоуїн; Хеллоуїн; англ. Halloween) або Відьомська ніч (словен. Noč čarovnic, серб. Ноћ вештица, хорв. Noć vještica) — сучасне свято, яке походить від старовинного кельтського.
Святкується в ніч проти 1 листопада. Після прийняття християнства його святкували як «надвечір'я Дня всіх святих». Найгучніше відзначається у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Не будучи державним святом, за популярністю Гелловін поступається лише Різдву. В Україні набуває поширення після здобуття незалежності, разом із пожвавленням процесів американізації наприкінці XX ст. у світі.


На думку багатьох дослідників, Гелловін є християнізованим святом, що походить від кельтських святкувань жнив та днів мертвих, тобто має язичницькі корені, зокрема від шотландського Савину. Також існують припущення, що Гелловін розвинувся незалежно від Савину та має християнське підґрунтя.
Під час святкування Хеловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми, відвідування тематичних костюмованих вечірок, прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, цукрування яблук, розведення вогнищ, ловлення яблук з відра, розігрування, розповідання моторошних оповідок, перегляд фільмів жахів тощо.


Це свято святкували студенти Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження, групи I1 ЕЕЕ, I2 АВТ, I2ЕЕЕ.


Цимбал С.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook