ГУМАНІТАРЇ ПРОВЕЛИ ЗАСІДАННЯ СЕКЦІЇ «ФІЛОСОФІЯ ТА СУСПІЛЬСТВОЗНАВСТВО» МАНУ КИЇВЩИНИ

1 листопада 2017, 12:02

30 жовтня на базі НУБіП України пройшла Обласна науково-практична настановна конференція учнів – членів Малої академії наук України.

Цікаво та змістовно у ході конференції була представлена секція гуманітарно-педагогічного факультету «Філософія та суспільствознавство», модератором якої виступила заступник директора МАНУМ Терехова Ольга Олександрівна.  Секція охоплювала актуальні питання педагогіки, філософії, журналістики, релігієзнавства, соціології.

 

Розпочав конференцію завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник. На початку доповіді Руслан Васильович закликав учнів Малої академії наук України не втрачати даремно час, адже найбільшу частинну світових відкриттів зроблено в молоді роки. Далі доповідачем було проведено вікторину зі слухачами, у ході якої було розглянуто ряд важливих питань: чому журналістів називають «четвертою владою», що таке наука та наукове дослідження та ін. Учні МАНУМ активно підключилися до обговорення питань, а ті, які змогли дати найточніші відповіді отримали призи.

Крім того, завідувач кафедри педагогіки звернув увагу учасників конференції на значущість професії педагога, який програмує розвиток суспільства на цілі покоління вперед. Доповідач наголосив на тому, скільки відомих особистостей закінчили НУБіП України та представив педагогічний колектив кафедри педагогіки, їхні наукові напрямки діяльності. Руслан Сопівник зупинився на ціннісному аспекті виховання особистості, адже через систему сформованих ставлень людини, до різних предметів і явищ оточуючої нас дійсності, можна досягти соціальної гармонії у підтвердження чого було озвучено відомих філософів і педагогів минулого. Також було піднято питання необхідності розробки теоретичних і методичних засад формування здорового способу життя, екологічної культури, патріотичних та лідерських якостей особистості.

Продовжила конференцію професор кафедри філософії Сторожук Світлана Володимирівна із проблемною доповіддю «Роль першоджерел у філософії та релігієзнавстві». У ході доповіді Світлана Володимирівна звернулася до глибоких філософських питань, зокрема, про роль та шлях жінки у суспільстві. Далі доповідачка зорганізувала діалог зі слухачами, поставивши проблемні запитання: «Що таке філософія?», «Що таке людина, постлюдина?» та довела свою думку про те, що людина стає особистістю тоді, коли вона мислить критично: ставить питання і сама відповідає на них. В.Сторожук торкнулася проблеми першоджерел у релігієзнавстві та філософії.

У ході конференції доповідачами також були підняті питання соціології, інформаційних технологій в освіті, значущості мови, журналістики та її історії в Україні, переваги професії журналіста, секрети редакційної роботи. З цікавою доповіддю про роль журналістів у суспільстві виступила кандидат філологічних наук, доцент кафедри української та класичних мов Вероніка Василівна Чикалюк.

У цілому, зустріч пройшла у творчій атмосфері, значна кількість учнів Малої академії наук Київщини зголосились співпрацювати з професорами і доцентами гуманітарно-педагогічного факультету нашого університету.

 

Валентина Теслюк,

доцент кафедри педагогіки 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook