КОМАНДА ПРОФЕСІОНАЛІВ ЩО ТРИМАЄ РУКУ НА ПУЛЬСІ ГАЛУЗІ

31 жовтня 2017 року

 Співробітники кафедри впродовж останніх років формують банк проблем галузі для їх позитивного вирішення. Вони визначають пріоритети розвитку та пропонують багато інноваційних рішень з покращення діяльності галузі.

 Кафедра конярства і бджільництва була, є і буде тим осередком, в якому вибудовують стратегічний розвиток галузі бджільництва. Наша конкурентна спроможність побудована на певних традиціях, якісному навчанні, прогресивних наукових дослідженнях та інноваційних підходах. Науковий супровід та практичний консалтинг забезпечується високою кваліфікацією науково-педагогічних працівників, досвідом, потенціалом, самовдосконаленням та відповідальністю.

 Завдяки співробітництву з кафедрою покращується ефективність діяльності окремих господарств, виробничники мають можливість вирішувати свої проблеми комплексно і оперативно.

  Завдячуючи такому позитивному іміджу жодний захід у бджільництві не відбувається без безпосередньої участі та виступів співробітників кафедри. До цих заходів також залучаються аспіранти, магістри та студенти, готуються спільні публікації.

  18.10.17 р. на медовому форумі «Україна медова і світ»» виступили завідувач кафедри конярства і бджільництва, професор Микола Повозніков з доповіддю «Бджільницька освіта як основний чинник успішного розвитку галузі» та доцент Олексій Лосєв, який розкрив питання розвитку промислового бджільництва в Україні. У виступах та обговореннях прийняли участь аспіранти, а саме професора Валерія БроварськогоОлена Ткаченко та доцента Олексія ЛосєваГанна Ягіч. Особливо жваву дискусію визвала доповідь «Менеджмент пасіки, як система якості, колективна організація бджільництва, валоризація продукції, боротьба з фальсифікацією» Тома Мюлле, презедента Асоціації розвитку бджільництва Аквітанії, віце-презедента інституту бджільництва ITSAP.

 

  Потужна делегація кафедри виступила на конференції «Сучасне бджільництво 2017» 27-28 жовтня у Мелітополі. Захід модерувала Леонора Адамчук, старший викладач кафедри конярства і бджільництва НУБіП України. Окрім того, вона мала дві доповіді – «Освіта як основа розвитку бджільництва» та «Використання високопродуктивних спеціальних медоносних рослин». Валерій Броварський, професор кафедри конярства і бджільництва НУБіП України, у своїх трьох виступах розкрив нову технологію виробництва перги та інші розробки кафедри. Також доповіли доцент Олексій Лосєв та аспірант Олена Ткаченко. В обговореннях практики дякували виступаючим за висвітлення актуальних питань в галузі. Організатори конференції дякували співробітникам кафедри за підтримку, професійність, активність та всебічну допомогу у проведенні заходу.

 

  Сподіваємось, що наполегливість колективу кафедри та бажання досягти високих результатів у своїй роботі дадуть імпульс для нововведень та поліпшення ефективності галузі бджільництва.

Ігор Головецький,

доцент кафедри конярства і бджільництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook