Участь у воркшопах IV Міжнародної конференції «Цифрова освіта в природничих університетах»: ветеринарна медицина і цифрова освіта

27 жовтня 2017 року

Стрімкість розвитку сучасного світу вимагає застосування найбільш швидких і дешевих способів процесів генерації і передачі знань. Електронне навчання (англ. E-learning, скорочення від англ. Electronic Learning) є одним з можливих інструментів, які дозволяють вирішувати цю проблему сучасності. Навчання за допомогою інформаційних електронних технологій ще тлумачиться як дистанційне навчання, навчання з застосуванням комп'ютерів, мережеве навчання, віртуальне навчання, мультимедійне навчання, мобільне навчання.
Широкий спектр методів дистанційного навчання дозволяє вибирати метод з урахуванням індивідуальних вимог та уподобань слухача. Елементами е-навчання є: самостійна робота з електронними матеріалами; отримання консультацій, порад, оцінок у віддаленого (територіально) експерта (викладача), можливість дистанційної взаємодії; створення розподіленої спільноти користувачів (соціальних мереж); своєчасна цілодобова доставка електронних навчальних матеріалів; формування та підвищення інформаційної культури та ін.


На тому, що цифрові технології сьогодні пронизують усі напрями діяльності сучасного аграрія наголосив і ректор університету Станіслав Ніколаєнко у своєму вступному слові під час IV Міжнародної конференції, присвяченій питанням цифрової освіти у природничих університетах. Він також відмітив, що ці технології мають бути доступними студенту в е-навчальному середовищі, яке формується в університеті і має всі необхідні ресурси та сервіси для організації навчального процесу.
Зацікавленість науково-педагогічних працівників факультету ветеринарної медицини у воркшопах з такою тематикою підтвердила їх активна участь 26 жовтня у майстер-класах, організованих у рамках конференції.


Отож після вітального слова декана факультету інформаційних тенологій Олени Глазунової, свою доповідь представила Альона Нелєпова, викладач  Миколаївського національного аграрного університету, спеціаліст з використання е-середовища. З її допомогою усі присутні мали змогу здійснити пошук та влаштувати відповідні мобільні додатки зі своїх спеціальностей та дисциплін. Яблонська Оксана, д.вет.н., професор кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології, отримала консультацію щодо створення власного мобільного додатку. Галабурдою  Марією, к. біол. н., доцентом кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, було відмічено, що проблемою наших студентів є невисокий рівень володіння англійською мовою.


З можливостями використанням Big Data в освітньому процесі познайомив учасників Артур Кочарян, сташий викладач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій. Було наголошено на розвитку життєво необхідних компетенцій, вміння оцінювати власні активи. Перспективу використання великих даних в освітянському процесі під час підготовки фацівців ветеринарної медицини відмітила Деркач Ірина, к  вет. н., старший викладач кафедри фармакології та токсикології.

Викладачі факультету ветеринарної медицини прагнуть до освоєння і популяризації інноваційних педагогічних технологій, обміну досвіду ними та до можливості розвивати навчальні веб-ресурси. Велика подяка усім організаторам такого заходу.
 

Старший викладач кафедри фармакології та токсикології,
к. вет.н. Деркач І.М.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook