Експозиція поета в Житомирському обласному літературному музеї.

19 жовтня 2017, 10:14
м.Житомир

            Хоч літ уже і літ,

А я іще живий,

І ще когось я жду,

І ще чогось я хочу.

Я спрагло тішусь

Квітом між трави,

Вбираю кольори

І вечора, і ночі…

 

            Ці слова належать відомому поетові-пісняреві, народному артисту України професорові кафедри культурології Вадиму Дмитровичу Крищенку. Написав їх він не так давно, але саме вони надихнули житомирянина Олександра Євстафійовича Козлова і його сім’ю створити на батьківщині поета, в Житомирському обласному літературному музеї, експозицію, присвячену Вадимові Крищенку, ще  за його життя. 

         Експозицію відкрили 19 жовтня, у теплий золотоосінній день. Такою ж теплою була атмосфера під час її відкриття, адже поезія Вадима Дмитровича зібрала у невеликій музейній кімнаті добрих, щирих і небайдужих людей, які в один голос стверджували: ніколи не варто чекати, поки людини не стане,  якщо вона заслужила, шану їй варто складати! Вадим Дмитрович таку шану, безперечно, заслужив, адже він написав близько тисячі українських пісень, частина з яких уже вважається народними. Більше того, коли популярні українські співаки виконують їх за кордоном, іноземні поети просять дозволу перекласти їх рідною їм мовою.

         Привітати Вадима Дмитровича із відкриттям експозиції, розділити його радість і засвідчити йому прихильність приїхали його знані творчі побратими – Герой України, народний артист України Анатолій Паламаренко, народний артист України Павло Дворський,  народна артистка України Алла Попова, заслужені артисти України Ярослава Руденко,      Ірина Шинкарук, гурт «Козацькі забави». Вони подарували житомирянам концерт із творів Вадима Крищенка.  Колектив нашого університету на концерті представили професор кафедри культурології народна артистка України Наталія Шелепницька та наш випускник заслужений артист України Дмитро Андрієць. Слова подяки за велику душу, добре серце, талант, патріотизм і любов до молоді під час дійства висловили радник ректора професор Дмитро Григорович Войтюк та завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк.

         Вадим Дмитрович був, як завжди, дуже простим і скромним, але сповненим наснаги і натхнення. На завершення свята він висловив вдячність ректору нашого університету Станіславу Миколайовичу Ніколаєнку за постійну підтримку своєї творчої діяльності.

         « Ще трохи, Боже, дай,

          До віку доточи,

          Бо я ще не втомивсь

          Любить і дивуватися», - пише Вадим Дмитрович Крищенко.  І ми приєднуємося до цих слів, щоб ще багато літ дарував Маестро свій талант людям.   


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook