«Музика єднає нас»: творчий вечір народної артистки України, професора кафедри культурології Наталії Шелепницької

25 жовтня 2017, 13:21

Я вірю, що музика – це голос особливого духу, завдання якого збирати мрії світу,
і який, проходячи через свідомість людей, здатний залагодити,
нехай навіть на короткий час, їх розбрати, або потрясти душі…
Адріано Челентано


     Цей голос особливого духу об’єднав вчора в актовій залі університету шанувальників студії академічного, естрадного і джазового співу під керівництвом народної артистки України професора кафедри культурології Наталії Шелепницької, яка розпочала мистецький марафон колективів кафедри культурології, присвячений 120-річчю Національного університету біоресурсів і природокористування України. І назву творчий вечір мав саме таку – «Музика єднає нас», та й поєднання було цікавим і захоплюючим. 

     Студія працює в університеті у же 15 років, за цей час її керівник, тоді – випускниця класу відомої оперної співачки Героя України народної артистки України Євгенії Семенівни Мірошниченко Національної музичної академії імені П.І.Чайковського Наталія Шелепницька сама стала народною артисткою, кавалером орденів Святої Марії та Святого Станіслава, Жінкою третього тисячоліття, Послом миру та володаркою багатьох інших титулів і виховала цілу плеяду талановитих особистостей, які гідно представляють університет як в Україні, так і за її межами. За підрахунками її учнів, студія отримала протягом цього часу 486 нагород різного рівня.

     Розпочала вечір сама Наталія Михайлівна та її друзі з кафедри культурологіїчоловічий вокальний ансамбль «Амеро» (керівник – Сергій Дудко) і хореографічний ансамбль «Сузір’я DANCE» (керівник – Ольга Сауріна). Щоразу, коли вона виходила на сцену, зал зустрічав її захоплено, проте у центрі уваги, звичайно, були учні Наталії Михайлівни, які з великим хвилюванням налаштовувалися на свої виступи, адже всі знали: підвести вчителя не мають права! Я спостерігала за артистами за кулісами і сама була здивована: ну нехай хвилюються першокурсниці Наталія Борисенко і Аліна Васюченко чи третьокурсниця Аліна Колесник, які вперше вийшли в цей день на таку сцену, але ж тут і імениті заслужений артист України Дмитро Андрієць та оперна співачка Лілія Худіч-Ткачова, а їх уже знають сцени світу! «Як же без цього? У цих стінах і на цій сцені хвилювання лише більшає, бо більша відповідальність перед тим, що для тебе є рідним», – відповіли вони на моє німе запитання.

 

 

     Різноманітність жанрів і стилів, різноплановість голосів і творів, багатство талантів принесли на концерт студенти Данило Карачевський, Валентин Жуль, Ольга Астаф’єва, магістранти Антоніна Штика, Іван Войцехівський, аспірант Максим Гненюк, к.е.н. Анна Кравченко, випускники Ірина Горго, Юлія Царенко, Катерина Дружиніна, Хатія Хапава. Прикрасили дійство завжди чарівні пари з ансамблю бального танцю «Чарівність» (керівник – Світлана Макода), щоправда, хлопцям з ансамблю довелося і похвилюватися (і посміятися потім), коли їм на заміну вийшов «професійний» шоу-балет з мініатюр-шоу (керівник – Анжеліка Федоренко)…

 

 

 

 

 

 

     Величезного позитиву в цю стенограму емоцій додали друзі: поезія від народного артиста України професора кафедри культурології Вадима Крищенка, пісні на слова якого виконує Наталія Шелепницька, професора Білоцерківського національного аграрного університету Василя Лясоти, науковця-мікроелектронщика Віктора Гудименка, поетеси Міли Кирилюкі барви голосу заслуженого артиста України доцента кафедри культурології Романа Рудого.

 

 

     Сяяли щастям очі і вчительки, і учнів, коли вони слухали слова подяки і визнання від ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслава Миколайовича Ніколаєнка, бо ж приємно відчувати, що керівництво університету завжди дбає про розвиток і збагачення духовної культури та підтримує таланти. А це надихатиме до нових творчих успіхів.

 

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook