Дебют команди викладачів НУБіП України на легкоатлетичному пробігу

22 жовтня 2017, 0:32
м. Київ, парк Нивки

13 жовтня 2017 року на території парку Нивки команда викладачів НУБіП України дебютувала на змаганнях з легкоатлетичного пробігу серед викладачів закладів вищої освіти (ВНЗ) міста Києва.

Організатором першого пробігу «Student’s Open Run Cup» присвяченого Дню захисника України виступив спортивний клуб SC «Scientist» Національної академії наук України спільно із Шевченківською районною в місті Києві державною адміністрацією.

Усі учасники і чоловіки і жінки долали однакову дистанцію 3 кілометри із загального старту. Вперше на подібних змаганнях командний залік підводився як серед студентів так і серед викладачів закладів вищої освіти. До заліку команді йшли кращі результати трьох спортсменів – одної жінки і двох чоловіків. На сьогоднішній час усі подібні бігові заходи різних рівнів від районних до міжнародних проводяться із заявочними внесками.  Заявочний внесок на участь у цих змаганнях дорівнював 50 грн. плюс 50 грн. коштувала медаль фінішера на замовлення, для порівняння заявочний внесок на участь у напівмарафоні «WizzAir Kyiv City Marathon» 8 жовтня 2017 року в місті Києві коштував 716 грн., а на повний марафон іще більше. Учасників змагань було небагато, серед студентів – лише дві команди. Проте серед викладачів помірятися силами на кросовій дистанції в 3 км вийшли представники семи команд.

Нелегко було в нашому університеті знайти охочих пробігти 3 кілометри і ще заплатити за отримане сумнівне задоволення власні кошти.

За команду НУБіП України погодилися бігти Гнілоскуренко Святослав Віталійович, (48 років), доцент кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства факультету конструювання та дизайну, один з організаторів забігу і спортсмени секції спортивного орієнтування: Пархоменко Олександра В`ячеславівна, асистент кафедри комп’ютерних наук факультету інформаційних технологій (у відпустці по догляду за дитиною), Пархоменко В`ячеслав Кузьмович, (58 років) старший викладач кафедри фізичного виховання, тренер секції.

В особистому заліку серед жінок 2 місце посіла Пархоменко Олександра, пробігши дистанцію в 3 кілометри з невеликим рельєфом за 11 хвилин 52 секунди.

Час Пархоменка В’ячеслава 12 хвилин 57 секунд. Для порівняння норматив з бігу на 3 кілометри по стадіону для студентів чоловіків НУБіП України на відмінно складає 12 хвилин! До цього слід додати що у Олександри минуло лише 5 днів після подолання дистанції марафону  «WizzAir Kyiv City Marathon» 42,195 м з високим для дебюту результатам 3 години 23 хвилини тому цей забіг на 3 кілометри для Олександри був як активний відпочинок.

В командному заліку викладачі НУБіП України посіли 2 місце серед команд закладів вищої освіти Києва і поділили 3 місце в загальному заліку.

Отже вік не перешкода для спортивних змагань, легкоатлетичних пробігів. Головне бажання активно проводити власний досуг, регулярно давати власному організму фізичні навантаження. Що і продемонстрували на власному прикладі молодшим студентам і колегам наші викладачі.

Ветерани кафедри фізичного виховання пригадують, що колись давно, у минулому сторіччі, в нашому університеті (ще в Українській сільськогосподарській академії) на старт змагань за програмою ГТО на дистанцію кросового бігу в 6 кілометрів (старт давали напроти навчального корпусу №3) виходили разом зі студентами і викладачі, і декани усіх 9 факультетів на чолі з ректором академії…

 В’ячеслав Пархоменко, учасник змагань

 Фото з сайту https://www.facebook.com/groups/924392770943535/

 

 


Команда викладачів НУБіП України - учасники пробігу на 3 кілометри
На старті учасники першого легкоатлетичного пробігу «Student’s Open Run Cup»
Учасники готуються до старту
В очікуванні старту
На дистанції Олександра Пархоменко
Слідом за Олександрою долає дистанцію Світослав Гнилоскуренко
Вячеслав Пархоменко після фінішу дистанції
Є про що спілкуватися організатору забігу с командою нашого університету
Головний організатор змагань
Підрахунок командних результатів
Нагородження призерів змагань серед жінок в абсолютному заліку і окремо серед студентів
Призери змагань
Грамота за 2 місце команди викладачів НУБіП України
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook