Кафедра іноземної філології і перекладу започатковує співпрацю з університетом Пардубіце

20 жовтня 2017 року

       Чеський університет Пардубіце є досить молодим – його засновано у 1994 році – але вже широко відомий завдяки своїм науковим дослідженням не тільки у країні, а й за її межами. На запрошення науковців філософського факультету (колишнього факультету гуманітарних наук) університет відвідала завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна, доповідь якої було обрано чеськими колегами для представлення на VII-й міжнародній конференції «Interkulturelle und transkulturelle Dimension im linguistischen, kulturellen und historischen Kontext», що відбулась 12-14 жовтня.

     На пленарному й секційних засіданнях обговорювались актуальні питання германістики й перекладознавства. У наукових дискусіях взяли участь представники багатьох університетів Європи й Америки.
     Цікаво було також ознайомитись і з досвідом навчання іноземним мовам, зокрема, німецькій, яку тут вивчають не тільки майбутні філологи, але й студенти інших спеціальностей (понад 50). Студенти бакалаврату можуть обирати курс вивчення німецької мови для економічної практики або ж для професійної практики.

     Девіз університету – «Omni thesauro Sapientia praestat» («Мудрість дорожча за будь-який скарб») надихає студентів і викладачів на нові звершення і є хорошим підґрунтям для співпраці гуманітарно-педагогічного факультету з чеськими германістами.

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook