Обговорено актуальні питання землевпорядної науки

20 жовтня 2017 року
факультет землевпорядкування
Відбулася зустріч провідних вчених в галузі земельних відносин доктора економічних наук, професора, член-кореспондента НААН України, академіка Української екологічної академії наук Добряка Дмитра Семеновичата його послідовників доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри землевпорядного проектування Національного університету біоресурсів і природокористування України Мартина Андрія Геннадійовича та доктора економічних наук, професора, декан факультету землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України Євсюкова Тараса Олексійовича, які обговорили актуальні питання землевпорядної науки.
Під керівництвом Дмитра Семеновича розвивається науковий напрям щодо використання та охорони земель в умовах трансформації земельних відносин, формування екологобезпечного сільськогосподарського землекористування на засадах сталого розвитку.

Сьогодні провідні вчені обговорювали  проблему якості  ґрунтів.  В Україні не існує ані алгоритму для проведення моніторингу якості землі, ані засобів для покарання за порушення під час роботи з землею. Моніторинг повинна проводити незалежна інституція. Бо якщо цю роботу віддати в руки державного органу, він виконуватиме репресивну функцію. Краще, якщо це буде академічна інституція, Щоб результати викладати на веб-портал, до якого отримають доступ і контролюючі органи, й науковці для досліджень і виведення засобів покращення якості ґрунту.

 

Доцент кафедри землевпорядного проектування

Т.М. Прядка

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook