Ректор Університету Міннесоти Крокстон Мері Хольз поділилася досвідом організації екстеншн освіти в США з колективом ННІ післядипломної освіти

19 жовтня 2017 року
НУБіП України

 

      ННІ післядипломної освіти зустрічав Мері Хольз-Клауз, ректора Університету Міннесоти Крокстон. Директор Марія Кулаєць та її заступник Тереза Микицей розповіли про діяльність Інституту та його програми підвищення кваліфікації спеціалістів АПК, представили магістерські програми з державного управління, інноваційної діяльності, дорадництва, нову програму для бакалаврів з туризму, що визвали значний інтерес.

     Мері Хольз-Клауз зупинилась на особливостях навчання в Університеті Міннесоти, його он-лайн програмах, що були одними із перших в США. Цікаво було дізнатись про вартість навчання та можливості її компенсації для різних категорій студентів, що враховує і їх успішність.
     Завідувач кафедри Тетяна Кальна-Дубінюк цікавилась дорадчою діяльністю, що в США називається екстеншн сервісом, тому, що пані Хольз-Клауз, як вона зазначила на початку зустрічі, отримала екстеншн освіту в Айовському державному університеті де потім значний час працювала в команді проректора з екстеншн Стенлі Джонсона, у якого стажувалась на програмі ім. Фубрайта і Тетяна Прокопівна. Відповідь була вичерпною. Програми з екстеншн є невід’ємною складовою кожного університету США, вони присутні в усіх напрямах освіти і грають важливу роль в наданні знань та практичного досвіду з впровадження інновацій в бізнесі, соціальній сфері, для розвитку дітей та молоді, безперервній освіті.

     Розмова про це продовжилась на кафедрі аграрного консалтингу і туризму, де була представлена програма з туризму для бакалаврів, а в Крокстоні студенти теж цікавляться туризмом на природі для оздоровлення.

     Як показала зустріч, в програмах наших університетів є багато спільного, що можна успішно розвивати через сумісні літні школи, практики, обмінюючись викладачами і студентами, організуючі навчання он-лайн для отримання в подальшому подвійних дипломів.

Ірина Кудінова,
доцент кафедри аграрного консалтингу і туризму

     

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook