Забезпечення гігієнічних вимог виробництва, переробки, зберігання, транспортування та реалізації харчових продуктів і кормів у фокусі уваги провідних лікарів ветеринарної медицини-епізоотологів Об'єднання ветеринарної медицини в м. Києві

19 жовтня 2017, 11:18
кафедра ветеринарно-санітарної експертизи

 На кафедрі ветеринарно-санітарної експертизи проходять стажування провідні лікарі ветеринарної медицини-епізоотологи Об'єднання ветеринарної медицини в м. Києві з питань  забезпечення гігієнічних вимог виробництва, переробки, зберігання, транспортування та реалізації харчових продуктів і кормів в частині побудови,  виконання і контролю програм з дезінфекції, дезінсекції та дератизації.

Програма стажування включає розгляд вимог нормативно-правових актів щодо здійснення дезінфекції (Директива (ЄС) № 852/2004 Європейського Парламенту і Ради від 29 квітня 2004 р. щодо гігієни продуктів харчування; Директива (ЄС) № 853/2004 Європейського Парламенту і Ради від 29 квітня 2004 р., яка визначає особливі правила, що стосуються гігієни, по відношенню до продуктів тваринного походження, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 22 липня 2014 року). Державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин в питанні дотримання санітарії і гігієни потужностей із виробництва, переробки та обігу харчових продуктів, зокрема, тваринного походження та кормів.

Слухачі ознайомилися із принципами контролю патогенних мікроорганізмів. Мікробіологічними критеріями технологічного процесу виробництва харчових продуктів. Поновили знання щодо дезінфекції та її типів, порядку миття технологічного обладнання, виробничих та допоміжних приміщень.

Вивчили дезінфекційні засоби для використання на підприємствах із виробництва переробки, зберігання харчових продуктів, сировини тваринного походження та кормів. Вимоги нормативних документів України та ЄС до деззасобів. Були розглянуті переваги і недоліки деззасобів різних груп та альтернативні деззасоби.

Була розглянута техніка проведення дезінфекції технологічного обладнання, виробничих та допоміжних приміщень потужностей, повітря, території. Особливості дезінфекції виробничих приміщень потужностей з переробки м’яса, молока тощо. Яким чином здійснюється перевірка якості дезінфекції. Дезінсекція та дератизація. Програми контролю шкідників.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook