День Захисника Вітчизни

18 жовтня 2017 року
військова кафедра

 13. жовтня  2017 року на військовій кафедрі були проведені урочистості з присвоєння військового звання – молодшого лейтенанта 373 випускникам кафедри. Серед випускників кафедри більшість – це студенти механіко-технологічного факультету.

Це свято приурочено до дня святкування релігійного свята – Свято Покрова Пресвятої Богородиці, що відзначається  14 жовтня. Для запорізьких козаків був великим святом. Нових старшин зазвичай обирали саме в цей день.

У 1999 році указом Президента України було встановлено «День українського козацтва», що відзначається щорічно в день свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Про бажання перенести святкування Дня Захисника Вітчизни з 23 лютого на 14 жовтня Президент України Петро Порошенко заявив під час свого виступу 24 серпня 2014 року на День Незалежності України. Зокрема, він заявив:

«У багатій подвигами літописі українського воїнства безліч битв і дат, гідних стати Днем захисника Вітчизни. Я підкреслюю, Україна ніколи більше не буде святкувати це свято по військово-історичному календарем сусідньої країни. Ми будемо вшановувати захисників своєї Вітчизни, а не чужого!» - з виступу Президента України в День Незалежності 2014 року

8 жовтня 2014 Український інститут національної пам'яті підтримав ініціативу Президента відзначати День захисника України на Покрову, обґрунтовуючи це традицією почитати українське військо саме в цей день.

(14 жовтня так само традиційно вважається днем заснування Української повстанської армії (УПА) - військово-політичного підрозділу Організації українських націоналістів (ОУН))

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook