Відвідування Сесійного будинку Верховної Ради України

15 жовтня 2017, 16:57
Верховна Рада України

Оглядова екскурсія до Сесійного будинку Верховної Ради України відбулася 11 жовтня 2017 року для студентів, які навчаються за магістерською програмою «Прикладна економіка» і є членами гуртків «Європейські студії», «Глобалізація та європейська інтеграція» кафедри глобальної економіки НУБіП України. 

 

Завдяки підтримці адміністрації університету та завідувача кафедри глобальної економіки д.е.н., професора Вдовенко Н. М, к.е.н. Богач Л. В., к.е.н. Гераймович В. Л., асистента Павленко М. М. студенти мали можливість відвідати сесійний будинок Верховної Ради України.

 

Того дня, коли відбувалася екскурсія, народні депутати не працювали. Тож коридори Верховної Ради були незвично порожніми. Монументальна будівля, в якій твориться історія, незалежно від оцінок, залишилася чекати нових державотворців-реформаторів, хоч за свою історію бачила усяких. Студенти також приміряли на себе роль майбутнього народного депутата України у кулуарах 3-го поверху за круглим столом, де проводяться термінові наради фракцій.

 

Особливу увагу у студентства викликала на 2 поверсі парламенту картина державотворення. Її автор – художник Олексій Кулаков. На картині зображений історичний момент, коли 24 серпня 1991 року з присутніх в залі 362 депутатів 350 проголосували за незалежність України, а після того історичного голосування група нардепів занесла до зали великий прапор України і накрила ним трибуну. Нині цей прапор зберігається поруч з картиною в скляному коробі. Це велике полотно, розміром 8х4 метри, заносили до сесійної зали, коли відзначалися 10-та і 20-та річниці незалежності України.

 

Під час екскурсії між студентами спеціальності «Прикладна економіка» та консультантом відбулась жвава дискусія щодо виборчої системи України, політичного та законодавчого процесу. Ця дискусія стала кращим практичним закріпленням до вивчення дисциплін «Європейські студії», «Глобальна економіка», «Державне та регіональне управління».

Студенти висловлюють вдячність кафедрі глобальної економіки за надану можливість долучитися до унікального заходу, який безперечно, сприяв отриманню безцінного досвіду.


Магістр 1 року навчання
спеціальності «Прикладна економіка»
Теслюк Надія

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook