Згадуючи минуле – Голод 1946-1947 рр.

12 жовтня 2017, 22:59
З нагоди 70-х роковин третьої масштабної трагедії – голоду 1946–1947 рр. на факультетах ветеринарної медицини та захисту рослин пройшла Година пам’яті - «Архіви свідчать. Забутий голод 1946–1947 рр.». Захід було організовано колективом кафедри історії і політології гуманітарно-педагогічного факультету в рамках Дня пам’яті жертв голодоморів.
Перед студентами 1 курсу факультету ветеринарної медицини виступили заступник декана доц. Данілов В.Б. і доцент кафедри історії і політології Кропивко О.М., які нагадали студентам про страшні наслідки  голодоморів, зокрема вплив на стан здоров’я молодого покоління. 
 
Перед студентами 1 курсу факультету захисту рослин виступили заступник декана доц. Дрозд П.Ю., доцент кафедри історії і політології Кропивко О.М. Доцент Кропивко акцентувала увагу присутніх на регіональних особливостях останнього в ХХ ст. голоду в Україні.
 
До обговорення долучилися студенти обох факультетів.
Студентам було запропоновано переглянути відеофільм, створений за матеріалами Інституту історії НАН України «Голод 1946-1947 рр.», в якому на підставі архівних джерел і свідчень безпосередніх жертв – дітей, наочно продемонстровано масштабність трагедії.
Доцент Кропивко О.М. у своєму виступі зазначила, що кожний із присутніх, окрім історичної пам’яті, має виховувати в собі ще почуття милосердя, що дозволить запобігти повтору подіям 1920-1940 рр.
 
На завершення Години пам’яті присутніх закликали долучитися до Загальноукраїнської акції «Запали свічку», яка традиційно проводиться о 16.00 в 4-ту суботу листопада. Пам’ять загиблих вшановують хвилиною мовчання та встановлюють запалену свічку на підвіконня. У великих містах на головних майданах також запалюють свічки.
Пропонуємо всім колегам і співробітникам нашого Університету долучитися до акції «Запали свічку».
 
Володимир Калуга
доцент кафедри історії і політології
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook