Експерти-дорадники кафедри аграрного консалтингу і туризму активно співпрацюють з Національною асоціацією сільськогосподарських дорадчих служб України "Дорада"

9 жовтня 2017 року

    Доценти кафедри аграрного консалтингу і туризму, експерти-дорадники з питань освіти та розвитку сільських територій Ірина Кудінова та Лілія Рибак зустрілися з Директором національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Іваном Паньковим, який наголосив на важливості дорадчої діяльності в Україні для підвищення конкурентоздатності сільськогосподарських товаровиробників. Він зазначив, що діяльність дорадників спрямована насамперед на формування у селянина сучасної ринкової культури та поведінки, нового типу економічного мислення і створює передумови зростання на цій основі добробуту сільського населення.

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

       Іван Паньків говорив про необхідність посилення ролі дорадчої освіти в Україні, підготовки фахівців з дорадництва, що будуть впроваджувати інноваційні технології для  забезпечення подальшого соціального і економічного розвитку України.

      Викладачі кафедри в плані практичного надбання відвідали Львівську аграрну дорадчу службу, яка була створена ще у 1998 році, і до цього часу успішно функціонує.  Особливу увагу привернула діюча на її базі сучасна лабораторія молока, що обслуговує членів молочного кооперативу сімейних ферм. Вона сприяє ефективності годівлі корів, покращенню їх здоров’я, що підвищує якість молока та  збільшує прибутковість фермерських господарств.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

   

   Лілія Рибак та Ірина Кудінова разом з дорадниками Львівської аграрної дорадчої служби Віталієм Степановичем та Іваном Шпеком відвідали кооператив "Воля", родину Розквас у с.Ралівці Самбірського району, були присутні на відкритті кооперативної послуги доїння корів на пасовищі.

 

 
    В результаті візиту були визначені подальші крокі співпраці кафедри з дорадчою службою, зокрема – поширення інформаційно-консультаційних технологій в фермерських господарствах.

 
 
Тетяна Кальна-Дубінюк,
завідувач кафедри аграрного
консалтингу і туризму

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook