Участь кафедри фінансів у Міжнародній науково-практичній конференції «Механізми, стратегії, моделі та технології управління економічними системами за умов інтеграційних процесів: теорія, методологія, практика», м.Хмельницький

9 жовтня 2017 року

     Викладачі кафедри фінансів проф. Давиденко Н.М. та доц. Скрипник Г.О. прийняли участь у ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Механізми, стратегії, моделі та технології управління економічними системами за умов інтеграційних процесів: теорія, методологія, практика», що проходила 6-8 жовтня в Хмельницькому національному університеті і була присв’ячена 55-річчю ВУЗу.
   Конференція була спрямована на вирішення актуальних проблем удосконалення процесів формування механізмів, стратегій управління економічними системами за умов розвитку інтеграційних процесів.
   На конференції були представлені понад 40 установ, організацій, підприємств, компаній та вищих навчальних закладів України, Польщі, Німеччини, Литви, Російської Федерації, Республіки Бєларусь.
       На конференції були висвітлені наступні основні тематичні напрями:

  • розвиток фінансового ринку: світові та вітчизняні тенденції;
  • процеси формування стратегії і тактики управління фінансами суб’єктів підприємництва;
  • страховий ринок: сучасні реалії та перспективи розвитку;
  • банківська система та її вплив на економіку держави;
  • бюджетна політика стимулювання економічного зростання та механізм її реалізації;
  • економетричне моделювання та прогнозування соціально – економічних процесів;
  • моделювання прийняття рішень за умов невизначеності та ризику;
  • моделі оцінки і аналізу соціально – економічного розвитку регіонів;
  • актуальні питання розвитку економіки держав у міжнародному співтоваристві та ін.

    Завідувач кафедри фінансів НУБіП України проф. Давиденко Н.М. виступаючи на пленарному засіданні спершу привітала колег з ювілейною датою та зазначила, що в умовах сучасних викликів тільки спільна праця кафедр, вищих навчальних закладів може мати науковий успіх. Також проф. Давиденко Н.М. презентувала колегам праці кафедри фінансів.

   В подальшому виступі на пленарному засіданні проф. Давиденко Н. М. зазначила, що у розвитку економіки України дедалі більшу роль відіграють агрохолдинги, які проводять політику концентрації земельних угідь та формують потужні вертикально інтегровані структури. Їх кількість зростає – у 2007 р. в Україні було зареєстровано 18 агрохолдингів, що мали у користуванні 1,7 млн. га. земельних угідь, а на початок 2013 року в країні нараховувалось вже майже 80 агрохолдингів, які обробляли більше ніж 10 млн [1]. га , а в 2016 р. – 100 агрохолдингів.
   За таких умов існує коло проблем, що пов’язані із використанням землі великими аграрними корпораціями. Проф. Давиденко Н.М. акцентувала свою увагу на необхідності збереження земель сільськогосподарського призначення та представила механізм фінансового забезпечення відтворення землі.

Доцент кафедри фінансів,
Титарчук І.М.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook